Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Změkčení vody v průmyslu - na co je třeba myslet?

Vodní vlog
11.10.2019

Vysoký stupeň tvrdosti vody způsobuje nemalé problémy nejen v domácnostech, ale také v průmyslu. Spouštěčem nenávratných ztrát či havárií v podnicích může být právě vodní kámen – často skloňovaný, málokrát řešen. Jak ho odstranit? Nabízíme východisko...

Tvrdá voda je problém nejedno domácnosti v naší zemi. Avšak zvýšený stupeň tvrdosti vody netrápí jen domácnosti, ale vyskytuje se iv průmyslu. Největší problém způsobuje vodní kámen, který častokrát ničí drahé přístroje a zařízení, která jsou součástí takových podniků.

Proč vzniká vysoká tvrdost vody?

Tvrdost vody je přirozeně se vyskytující jev, který se objevuje při nadměrných množstvích vápníku a hořčíku ve vodě. Taková tvrdost vody je proměnlivá zejména v důsledku toho, že sloučeniny, které ji tvoří, jsou tepelně nestabilní a přeměňují se na formu uhličitanů nerozpustných ve vodě. Nechtěným výsledkem je vysrážený sediment problém, zvaný vodní kámen, který umí způsobit neuvěřitelné škody ve výrobních procesech či při používání vody pro technické účely v průmyslových podnicích.

Na našem blogu jsme na téma vodní kámen nápsali řadu užitečných článků: jak vypadá, jak se zbavit vodního kamene či jak odstranit usazeniny z pračky .
Aby se předešlo problémům s tvrdou vodou v podnicích, v továrnách a zabránilo se kazivosti výrobních strojů, tentokrát přinášíme doporučení i do odvětví průmyslu.

Nejlepší řešení?

Měkká voda se musí používat v mnoha technologických systémech a její kvalita umí přinést skutečné zisky. Často se ukazuje, že náklady na instalaci vhodných filtračních zařízení jsou mnohem nižší než náklady spojené s opravou poruch stroje způsobených důsledkem vysoké tvrdosti vody. Jakákoliv porucha průmyslového zařízení s sebou přináší zastavení veškeré práce závodu, což způsobuje nepředstavitelné ztráty.

Mezi nejúčinnější způsoby boje proti tvrdé vodě v průmyslových podnicích patří průmyslové změkčovače vody , protože jsou vysoce efektivní, pohodlné a navrženy speciálně tak, aby vyhovovaly výše kladeným nárokům.

Priemyselný zmäkčovač vodyzmäkčovač vody do priemyslupriemysel zmäkčovač vody

Princip změkčení vody a výstavba průmyslových změkčovačů

Průmyslové změkčovače vody se z hlediska provozu neliší od domácích řešení. Proces snižování tvrdosti vody se uskutečňuje osvědčeným způsobem pomocí iontové měny na bázi regenerace solí, kdy se z náplně obsahující katex odstraňují ze vstupní tvrdé vody kationty vápníku Ca2+ a hořčíku Mg2+ způsobující usazeniny vodního kamene, přičemž jsou nahrazeny ionty sodíku Na+. Celý proces by nefungoval bez důležitého prvku zvaného řídící hlavice , přes kterou vstupní tvrdá voda nejprve protéká, díky tlaku z vodovodního potrubí.

Naše inovativní řídicí hlavice s označením BNT® obsahují uživatelsky přívětivý LCD displej, který zaručí jednodušší instalaci a servis zařízení. Jejich výrobní kvalita garantuje nižší pravděpodobnost selhání a delší životnost zařízení. Samozřejmostí je také manuální nastavení pozice cyklu, které hravě zvládnete prostřednictvím naší níže uvedené video instruktáže . (Zdrojem je náš Youtube kanál, kde najdete spoustu dalších užitečných videorecenzí).

Využití promyslných změkčovačů vody

Instalace přináší řadu výhod , jakými jsou: eliminace rizika tvorby sedimentů v nádržích, v mechanismech pro ohřev vody, v topných objektech či v sanitárních zařízeních. Průmyslové změkčovače nacházejí své využití také v hotelech či v gastronomii, kde je úprava vody opravdu důležitá, co jsme vysvětlili v již publikovaném článku. Kromě toho se průmyslové změkčovače ve velké míře využívají v odvětvích, jako jsou například: řeznictví, zpracování mléka a mléčných výrobků, čokoládové závody, ovocnářské závody, pivovarnictví, výroba zmrzliny, autoumývárny, v neposlední řadě zemědělství a další.

úprava vody v priemysleúprava vody umyvárka vodypriemysel filtrácia vody

Jak vybrat průmyslový změkčovač vody?

Při výběru průmyslových změkčovačů vody je samozřejmě nejdůležitějším krokem analýza vody, resp. rozbor vody a výsledek ukazující její přesné fyzikálně-chemické vlastnosti. Úspěšnému finále předchází komunikace , na kterou klademe přísný důraz. Navrhneme Vám řešení, zajistíme montáž, spuštění a poskytneme pravidelný servis se zárukou. Kontaktujte nás a udělejte ze své společnosti lídra mezi konkurencí.

Původní článek ze dne 11. 10. 2019, aktualizováno dne 21.1.2022

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze