Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Návod č. 1: Instalace reverzní osmózy

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
11.08.2020

Série videí na našem Youtube kanálu je doplněna o další pomocné instruktáže. V návodu č. 1, Vás krok po kroku provedeme instalací reverzní osmózy, kterou s trochou dovednosti zvládnete svépomocí a bez zbytečné námahy. Reverzní osmóza je díky unikátní vícestupňové filtraci vody považována za nejlepší filtrační zařízení pro úpravu vody v domácnosti. Zadívejte se do videa a zdravá, kvalitní voda ať Vám slouží dlouhá léta...

V ČistéVodě nezahálíme a neustále pracujeme na tom, abychom vám včas zprostředkovali všechny důležité informace a poskytli pomocné návody, které zužitkujete při rozhodování, které filtrační zařízení je pro vás to nejlepší, či při svépomocné instalaci. Na našem Youtube kanálu naleznete různé videonávody. Dozvíte se, jak namontovat reverzní osmózu; díky instruktážním videím pro vás výměna filtru bude hračka. Zaškolíme vás, jak nainstalovat bypass pro změkčovač vody a mnoho jiného. Věříme, že pomocí našich instrukcí zvládnete instalaci hravě a bez problémů.

Instruktážní video na téma - Instalace reverzní osmózy

Na našem youtube kanálu najdete návod , jak si s trochou dovednosti namontujete systém reverzní osmózy zcela samostatně. Reverzní osmóza je díky unikátní vícestupňové filtraci vody považována za nejlepší filtr na vodu v domácnosti. Celý systém je založen na odstranění nežádoucích látek, zároveň lze vodu vylepšit o dodatečný stupeň filtrace, který jí dodá minerály navíc a upraví hodnotu pH. Při montáži používáme 7-stupňovou reverzní osmózu Aquafilter, která patří k našim nejoblíbenějším produktům. Postup montáže lze aplikovat u většiny reverzních osmóz, neboť princip instalace zůstává stejný.

Co je třeba mít na paměti před zahájením?

Reverzní osmóza se instaluje pod dřez kuchyňské linky. Takže v první řadě je důležité zkontrolovat, zda máte ve skříňce pod umyvadlem dostatek prostoru pro umístění celého systému reverzní osmózy a bezproblémový přístup k přívodu na vodovodní potrubí. V případě reverzní osmózy jejíž součástí je UV lampa, případně o čerpadlo, zkontrolujte i přístup k elektrické zástrčce. Při rozbalování se ujistěte, zda máte všechny komponenty uvedené v přiloženém návodu.

Jaké nástroje budete potřebovat?

  • - vrtačka,
  • - vrtáky 12-tka do železa, 6-tka vrták do železa,
  • - nůž,
  • - francouzský klíč,
  • - nástrčkový klíč,
  • - křížový šroubovák,
  • - mazivo,
  • - plátek z pilky na železo,
  • - teflonová nit,
  • - 1 až 2 metry hadičky pro dodatečné dopojení komponent reverzní osmózy.

Reverzná osmóza inštalácia

Co najdete ve videu

Krok za krokem vám video poskytne kompletní manuál, jak hravě zvládnout montáž reverzní osmózy. Naučíte se zacházet s bezpečnostními pojistkami; ukážeme Vám princip správného umístění filtračních vložek do filtračních válců, které následně napevno přišroubujeme. Další krok je určen k vložení osmotické membrány. Zde je třeba se ujistit, zda je bezpečně usazena na svém místě, aby nedošlo k nechtěnému vstupu neupravené vody do dalších filtračních válců.

Pomocí plastových držáků k reverzní osmóze dále instalujeme UV lampu , ta zabíjí nebezpečné bakterie, viry a jiné mikroorganismy, které se nacházejí ve vaší vodě, bez přidání chemikálií (ekologický způsob úpravy vody). Následuje instalace permeat pumpy pro snížení spotřeby odpadní vody a instalace čerpadla , které je vhodné použít při nízkém vstupním tlaku vody. Obě zařízení nejsou součástí balení, ale naleznete je na našem e-shopu.

Instalace má své pokračování pod dřezem kuchyňské linky, kde budeme využívat také vrtačku, přičemž nepůjde o příliš složité úkony. Navrtáme díru do odpadního potrubí, kvůli připevnění kanalizační přípojky a přes vyvrtaný otvor převlečeme hadičku. V další fázi budeme hadičku spojovat s baterií, pro jejíž instalaci jsme nejprve vyvrtali do dřezu dva 12 mm otvory, ve vzdálenosti 18 mm.

V závěrečné fázi instalujeme zásobník na vodu a provádíme jeho proplach. Při používání reverzní osmózy nezapomínejte na pravidelnou kontrolu kvality vody, přičemž doporučujeme přeměřit její kvalitu pomocí TDS metru (měření množství rozpuštěných látek ve vodě). Dlouhé životnosti reverzní osmózy a jejího dobrého stavu dosáhnete výměnou filtrů v pravidelných intervalech, jakož i důkladnou dezinfikací pomocí dezinfekční sady . Návod jak postupovat naleznete v našem dalším videu. 

Hledáte jednodušší způsob instalace?

Pokud je instalace i údržba reverzní osmózy od společnosti Aquafilter pro Vás komplikovanější proces, ale nadále máte zájem nainstalovat si reverzní osmózu svépomocí, máme jednodušší variantu. Doporučujeme reverzní osmózu Aquaphor Morion, jejíž instalaci zvládnete během několika minut zapojením hadiček. Při výměně vložek stačí stisknout pojistné tlačítko a bez kapky vody vytáhnete starou vložku a vyměníte za novou. 

Věříme, že naše videa využijete v praxi a budou vám sloužit. V případě nastalých otázek nás však neváhejte kontaktovat ať už prostřednictvím formuláře na naší stránce, telefonicky, online na chatě, nebo osobně na pobočce. Naši odborní poradci jsou Vám k dispozici. Na našem Youtube kanálu najdete i další pomocná videa, která se rozhodně vyplatí podívat a abyste nepřišli o aktuální dění z oblasti vodních filtrů, přihlaste se k odběru.

Původní článek ze dne 11.08.2020, aktualizován dne 30.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze