Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Jak vyčistit pračku od vodního kamene?

Vodní vlog
02.05.2019

O problému s vodním kamenem a tvrdou vodou jste už jistě slyšeli. Ale věděli jste, že vodní kámen snižuje účinnost čistících prostředků, jako jsou saponáty, tekuté mýdlo, prací prášek a podobně? Rovněž vodní kámen výrazně snižuje životnost vaší pračky. Jak se tedy před ním bránit? A umíme nějakým způsobem prodloužit životnost naší pračky? To se dozvíte v dnešním článku.

Saponáty důkladně nečistí? Mýdlo nepění? Pračka ztrácí funkčnost a prádlo je po praní zašedlé? Zřejmě nastal čas začít řešit podobné varovné signály, a především odhalit společného viníka opětovně vznikajících problémů.

Trápení s tvrdou vodou

Snad není překvapením, že výše uvedené starosti, které řešíme téměř na denní bázi, způsobují nadměrné hodnoty tvrdosti vody. Jak vyplývá z mapy tvrdosti vody , většinu českých domácností postihuje tvrdá voda. Co způsobuje? Přímým důsledkem takového znečištění vody je vodní kámen. Jde o povlak bílé barvy, kterému se neubrání žádná vodovodní baterie, sprchová hlavice, kávovar, myčka nádobí, pračka, ale co je horší, drží se na těžko viditelných místech, kde nám oko nesahá. Nejvíce zasaženo bývá vodovodní potrubí, spirála ve topných tělesech a podobně. Častým používáním zařízení dochází k zahřívání ak následnému ochlazování vody, což vede nejen ke zvýšené tvorbě vodního kamene, ale také k nadměrné spotřebě elektrické energie, což lze skutečně zabrat rodinnému rozpočtu. Ani zmíněné čistící prostředky nepění kvůli reakci, ke které dochází mezi mýdlem s množstvím sodných a draselných solí a tvrdou vodou. Výsledkem takové reakce je dokonce nevzhledná vrstva sedimentu.

Vodný kameň

Účinný odstraňovač vodního kamene

Pokud jde o usazování vodního kamene v pračce, ČistáVoda je jednička na trhu v poskytnutí účinného řešení. Náš e-shop nabízí řadu prvotřídních změkčovačů vody, mezi kterými najdete spolehlivé pračkové filtry, které zajistí okamžité změkčení vody a co je podstatné, ochrání zařízení před zatvrdlými nánosy vodního kamene na spirále či v samotném bubnu pračky. Lidově řečeno, jde o efektivní „ odvápňovač “ vody, jehož hlavní předností je univerzální použití. Práčkový filtr je totiž vhodný i pro myčku nádobí, čímž rapidně předchází vzniku usazenin, nevábivého bílého povlaku a skvrn na již umytém nádobí, které jsou patrné zejména na skleněných sklenicích, nádobách či na jídelním příboru.

Ekologické řešení

Naším nejčastěji vyhledávaným produktem je Práčkový filtr ECOZON . Používání filtru garantuje vyšší životnost zařízení (automatická pračka, myčka nádobí) a brání opětovné tvorbě vodního kamene. Produkt je vyroben z kvalitního materiálu v souladu s evropskými normami. Je vhodný do každé domácnosti, můžete jej bez obav používat a nebát se, že tím ohrozíte své zdraví či zdraví členů rodiny. Garancí kvality je speciálně navržená filtrační směs, patentovaná renomovaným výrobcem Ecosoft , která neobsahuje žádné fosforečnany, ani polyfosfáty a přesto důkladně odstraňuje tvrdost vody.

práčkový filter ecozon ČistáVoda

Hlavní výhody pračkového filtru

  • Bezkonkurenční cena;
  • Okamžité změkčení tvrdé vody;
  • Úspora čisticích prostředků;
  • Žádné viditelné znečištění: stopy po nerozpuštěném pracím prostředku či skvrny od aviváže;
  • Prodloužená životnost zařízení, nižší riziko vzniku reklamací;
  • Výrazná úspora elektrické energie;
  • Šetření životního prostředí;
  • Bez potřeby dosypávání tabletované soli.

Práčkový filtr je zaručeným pomocníkem, avšak jde o krátkodobé řešení – vyžaduje častou výměnu. Pokud sháníte trvalé východisko v boji proti vodnímu kameni, doporučujeme vám katexový změkčovač. Montuje se na centrální přívod vody, díky čemuž ochrání všechny spotřebiče v domácnosti. Přestože jde o vyšší investici, účinek je trvalý.

Původní článek 02. 05. 2019, aktualizován dne 30.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze