Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Překyselení organismu – co dělat?

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
09.01.2022

I vy jste si o svátcích dopřáli různé druhy jídel a nápojů? A pak jste měl pocit plnosti, nafouknutého břicha, tlak v oblasti hrudníku. Zda jste bojovali s nevysvětlitelnou únavou, střevními problémy nebo se u vás vyskytl nepříjemný problém jménem pálení žáhy? Toto i jiné problémy souvisí s překyselením organismu...

Určitě to znáte i vy. Zejména o vánočních svátcích je stůl plný kadejakých dobrot. Dáte si koláč, zelňačku, bramborový salát, smaženou rybu a jiné pochoutky. Ale věděli jste, že nezdravá strava způsobuje nepříjemnou acidózu, v překladu překyselení organismu? Samotné překyselení žaludku je způsobeno konzumací kyselinotvorných potravin a nápojů. Čím je nižší pH potraviny, tím kyselejší prostředí je. Dnes bychom vás proto chtěli provést touto problematikou a rádi bychom vám poskytli nějakou radu, jak si rychle pomoci při tomto problému.

Faktory, které ovlivňují překyselení organismu

Hlavním spouštěčem překyselení organismu je špatná životospráva. Jedná se zejména o potraviny, které obsahují nebezpečné a zdraví neprospěšné látky jako jsou: bílá mouka, bílý cukr, fast food, káva, alkohol, mastná jídla a jiné. Stejně tak, pokud máte problém se žaludkem, je to i signál toho, že ve vaší stravě chybí dostatek ovoce a zeleniny. Celkovou činnost žaludku neovlivňuje jen druh potravy, ale také způsob, jakým potravu přijímáme. Tedy to jak, rychle jíte, jestli si potravu vychutnáváte nebo ji jen hltavě nacpete do úst.

Dalším nebezpečným faktorem je také tolikrát opakované a nebezpečné kouření. Tabákový kouř výrazně oslabuje uzávěrový mechanismus, který najdeme mezi žaludkem a jícnem, díky čemuž vzniká pro nás nepříjemné pálení žáhy. Kromě zmiňovaných faktorů, překyselení organismu může způsobit i málo pohybu, oslabená imunita, obezita či nedostatek kvalitního spánku.

Pálení záhy

Základem je homeostáza

O rovnováhu v našem těle pečují zejména ledviny a plíce. Ty pomáhají udržovat rovnováhu našeho organizmu. Tím, že přijímáme potravu, v těle zůstávají zbytky. Tyto zbytky mohou mít buď zásaditý nebo kyselý charakter. Vše záleží na druhu potravin, které jste zkonzumovali. Většina živočišné potravy (maso, ryby, mořské plody) jsou kyselinotvorné. Kromě masa zde patří káva, těstoviny, některé druhy ořechů a semen, černý čaj, sycené nápoje, mléko a zejména alkoholické nápoje. Cukry (ne však bílý cukr), tuky, škroby jsou neutrální a ovoce a zelenina patří do zásadotvorných potravin. Již v předchozím článku, jsme vám představili pH tabulku nejběžnějších potravin.

Konzumace potravin ovlivňuje pH hodnoty v krvi a měla by se pohybovat v okolí 7,4. Avšak pro vznik acidózy už stačí pH prostředí o hodnotě 7,35 a příliš zásadité vnitřní prostředí vzniká při hodnotě 7,45.

Homeostáze

Příznaky acidózy

Acidóza má různé projevy a symptomy. Důležitá je včasná návštěva lékaře. Nejčastější příznak je pocit pálení žáhy (jako kdyby váš hrudník zevnitř hořel). Kromě tohoto příznaku se může vyskytnout nevysvětlitelná únava (v některých případech právě naopak silná insomnie nebo nespavost) a přidružit se mohou také střevní potíže.

Acidóze lze předcházet

  • - Omezit nebo úplně přestat s kouřením
  • - Dodržování pitného režimu
  • - Omezit konzumaci alkoholu
  • - Nechat se otestovat na diabetes
  • - Kontrolovat si své BMI a tělesnou váhu

Zázrak jménem ionizovaná voda

Zmíněné překyselení organismu se stává častým jevem. Proto je vhodné v pravidelných intervalech poskytnout svému tělu detox. Za nejlepší variantu detoxu je považována ionizovaná voda. Seznam jejích nejlepších účinků na lidské tělo naleznete zde.

Ionizovaná voda má skvělé antioxidační účinky, pročišťuje tělo od škodlivých látek a toxinů, zároveň pomáhá snižovat překyselení organismu. Schopnost ionizované vody hydratovat tělo zevnitř je 6x vyšší než u normální pitné vody. Alkalická voda také pomáhá se správným fungováním peristaltiky střev a pomáhá bojovat se zácpou, čímž výrazně napomáhá vašemu bezproblémovému trávení.

Jak ji vyrobit?

Ionizovanou vodu připravíte iz obyčejné vody, která vytéká z vodovodního kohoutku prostřednictvím zařízení – ionizátor vody. Detailní popis o tom, jak samotná výroba ionizované vody prostřednictvím ionizátoru funguje naleznete na našem článku zde.

Ve zkratce, ionizátor vody je speciální filtrační zařízení a většina z nich funguje na základě elektrolýzy vody. Filtrační zařízení nejprve zbaví vodu nečistot pomocí mechanické části a aktivní uhlí pomůže snížit obsah chemických látek (jako je například chlór) a zlepší její chuť a vůni. Dražší ionizátory vody obsahují také membránu, která dokáže odstranit bakterie, viry různé organické sloučeniny a mikroorganismy. Následně proběhne elektrolýza vody, jejímž výsledkem je čistá a zdravá voda, která je doslovně živá voda.

Ionizovaná voda

Pokud i vy přemýšlíte nad novoroční změnou ve vašem životě, nebo chcete plnit předsevzetí o zdravém životním stylu, neváhejte a vyberte si ionizátor vody z naší nabídky. Pokud ovšem potřebujete poradit ať už s výběrem ionizátoru vody, filtračním zařízením nebo s jiným problémem neváhejte nás kontaktovat, rádi vám pomůžeme.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze