Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Zdravá - ionizovaná voda díky ionizátoru vody

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
04.05.2018

Objevte kouzlo ionizované vody. Ionizátory vody jsou přístroje, které dělí vodu na živou a mrtvou a to pomocí změny pH a ORP. Ionizace vody je nejmodernější forma filtrace vody ve spojení se zdravým životním stylem.

Ionizátor vody je chytrý pomocník v kuchyni. Jedná se o kompaktní zařízení, které dokáže upravit pH vody, díky čemuž ve vaší sklenici nebude obyčejná voda, ale živá voda , nebo alkalická voda . Jedná se o speciální filtr na vodu, který ji dělí na živou a mrtvou. V naší nabídce naleznete různé typy ionizátorů vody, ať už se jedná o přenosné ionizátory nebo velké určené spíše pro firmy.

Co vzniká elektrolýzou vody?

Ionizátor vody při procesu zvaném elektrolýza přeměňuje vodu na zásaditou. živou nebo alkalickou vodu. Tato voda má velmi pozitivní zdravotní účinky, primárně se používá k pití a vaření. Vedlejší produkt elektrolýzy vody, která je zajištěna prostřednictvím ionizátoru vody je kyselá voda. Je to voda, která je charakteristická, že její hodnota pH je nízká. Avšak kyselá voda má silný antibakteriální účinek. Nazýváme ji také přírodní antibiotikum. Kyselá voda má ještě antiseptické, antialergické i protizánětlivé vlastnosti.

Alkalická voda

Jaké výhody nabízí ionizovaná voda?

  • - Menší molekuly ionizované vody se lépe vstřebávají. Je vědecky dokázáno, že molekuly vody H2O se nevyskytují samostatně, ale že se spojují do takzvaných clusterů v počtu cca 10 až 13 molekul. Naopak molekuly vody, která prošla ionizací, se spojují v maximálním počtu 4 až 6 molekul vody. Díky tomu se tyto molekuly vody výrazně lépe vstřebávají, pronikají přes buněčnou stěnu a tím mnohem rychleji a účinněji hydratují lidské tělo. Vedlejší efekt tohoto procesu je účinnější detoxikace, tedy vyplavování toxinů z těla pomocí takové vody.
  • - Ionizovaná voda přímo bojuje s volnými radikály v těle a vyplavuje je.
  • - Vyrovnává pH v těle. Naše tělo je přirozeně nastaveno na to, aby udrželo stále pH v rozmezí 7,36 až 7,44. Jelikož člověka dennodenně ovlivňuje znečištěné prostředí a nezdravá strava (kde řadíme maso, mastěná jídla, fastfoody, slazené nápoje atd.) častokrát se stává, že dochází k překyselení organismu. Lidé ve stravě konzumují velmi málo zásadotvorných potravin jako ovoce a zelenina. Proto v krajním případě tělo bere zásadité ionty z dostupných zdrojů, a to například kosti, šlachy a podobně. Pitím ionizované vody tělu velmi pomůžete při vyrovnávání kyselého prostředí ve vašem těle.

Proč tedy používat ionizátor vody?

Jak jsme výše zmínili, novodobé nesprávné stravování, sedavá práce, každodenní stres, znečištěné ovzduší, vedou ke vzniku kyselého prostředí v lidském těle, které má na náš organismus negativní důsledky. To způsobuje únavu, oslabení imunity, rychlejší stárnutí a odumírání buněk a mnoho dalšího. Pitím zásadité vody výrazně přispíváte k neutralizování prostředí. Podobně jako jedením zásaditých potravin (ovoce, zelenina..). Více informací o pH vody, což způsobuje, jaké hodnoty jsou nejideálnější naleznete v našem druhém článku .

Jak fungují ionizátory vody?

Voda protéká přes samotný přístroj, který je buď umístěn na kuchyňské lince nebo je pod pultem (pokud se nejedná o přenosné, které fungují trošku jednodušší). Ještě před samotnou elektrolýzou musí voda projít předfiltrací, kterou zajistí mechanický či uhlíkový vodní filtr. Ty odstraní z vody velké mechanické nečistoty ( štěrk, písek, kal a podobně), které by mohly zničit ionizátor vody. Uvnitř ionizátoru, který je řízen nízkým napětím, voda protéká do komory s titanovo-platinovými plotnami, kde se koná proces zvaný elektrolýza.

Při elektrolýze vody se v komoře mezi plotnami rozkládají ve vodě rozpuštěné minerální soli a to na kladně nabité kovové ionty (vápník, hořčík, sodík..) a záporně nabité nekovové ionty (síra, fosfor, chlór..). Následně se mezi katodou a anodou tato voda rozděluje na živou vodu (pH 8-14) a mrtvou vodu (pH 0-6) v poměru přibližně 70% k 30%. Z kohoutku tak teče živá/ionizovaná voda a do odpadu vytéká oxidovaná voda.

Pokud si neumíte vybrat z naší nabídky ionizátorů, nebo máte speciální požadavky na základě čeho nevíte, který přístroj je pro vás ten nejideálnější neváhejte kontaktovat naši infolinku. Náš školený a profesionální personál vám rád ochotně pomůže a poradí s výběrem.

Původní článek 04. 05. 2018, aktualizován dne 29.12.2021.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze