Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 
21.07.2023

Co je ORP vody?

V dnešní době se stává povědomí o kvalitě a zdravotních aspektech pitné vody stále důležitějším. S narůstajícím zájmem o úpravu a čištění vody hledají mnozí lidé způsoby, jak zajistit bezpečný a zdravý zdroj pitné vody ve svých domácnostech. Jednou z metod, která získává na popularitě, je používání ionizátorů vody. U těchto zařízení se často setkáváme se zkratkou ORP, která označuje oxidačně-redukční potenciál. ORP hodnota ukazuje, jakým způsobem voda reaguje na oxidační nebo redukční procesy. V následujícím textu se zaměříme na vysvětlení, jaký vliv má ORP na ionizovanou vodu a proč je tato charakteristika tak důležitá pro zajištění kvalitní a zdravé vody ve všech aspektech našich domácností.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
18.07.2023

Zlepšení kvality vody v bazénu prostřednictvím změkčovače

S blížící se letní sezónou mnozí majitelé domů netrpělivě připravují své bazény pro osvěžující letní osvěžení a relaxaci. Zatímco čištění a údržba jsou nevyhnutelné, jedním z klíčových aspektů, na který se často zapomíná, je kvalita vody v bazénu. Přítomnost tvrdé vody může výrazně ovlivnit celkový zážitek a vést k dalším problémům. V tomto článku se budeme zabývat významem změkčovače vody při zajištění optimálních podmínek v bazénu.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
26.06.2023

Reverzní osmóza - ekologické řešení úpravy vody

Světový den životního prostředí je každoročně slaven 5. června a upozorňuje na potřebu ochrany a udržitelného přístupu k naší planetě. V současném světě, kde je kvalita vody stále větším problémem a vodní zdroje jsou ohroženy, je důležité hledat ekologicky přijatelné způsoby úpravy a čištění vody. Jednou z technologií, která pomáhá v této oblasti, je reverzní osmóza.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
22.06.2023

Jaké výdaje se pojí se změkčovačem vody?

Změkčovač vody je užitečným zařízením, které pomáhá změkčit tvrdou vodu, čímž se zlepší její kvalita a zároveň zařízení chrání domácnost před tvrdou vodou a tvorbou vodního kamene. Ještě před koupí však doporučujeme informovat se o výdajích, které s jeho provozem souvisí, protože dostatek relevantních informací vždy vede k lepšímu nákupnímu rozhodnutí.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
25.05.2023

Nastavení tvrdosti vody pomocí změkčovače vody

Mnoho lidí si mylně myslí, že hlavním úkolem změkčovače vody je produkovat pouze měkkou vodu. Ale jde jen o mýtus. Změkčovač vody je zařízení navržené pro odstraňování nadbytečného vápníku a hořčíku, které jsou zodpovědné za tvrdost vody. Nicméně, důležité je uvědomit si, že jeho funkce se neomezuje jen na produkci měkké vody. Ve skutečnosti lze individuálně nastavit tvrdost vody na změkčovači podle vašich osobních preferencí a potřeb. V tomto článku se podíváme na to, jak lze snadno upravit tvrdost vody pomocí změkčovače vody a proč je to důležité pro váš domov a vaše spotřebiče.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze