Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 
13.05.2023

Hrozba v kapce vody: jak nebezpečné jsou hormony v pitné vodě?

Voda je základem života a zajištění přístupu k čisté a bezpečné pitné vodě je klíčové pro udržení zdraví a vitality. Nicméně, ne každý zdroj vody je stejný a nefiltrovaná voda může obsahovat nebezpečné kontaminující látky, které mohou narušit hormonální systém a vést k potenciálním zdravotním rizikům. V tomto článku se budeme zabývat skrytými nebezpečími kontaminované vody a vysvětlíme, proč by investice do filtračního systému nebo reverzní osmózy mohla být prospěšná pro zlepšení hormonálního zdraví.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
05.04.2023

Jak ovlivňuje kvalita vody na zuby

Pravidelný pitný režim přispívá ke správné hydrataci celého těla, díky čemuž organismus optimálně funguje, pokožka si zachovává pružnost, pleť je bez akné, a dokonce chrání zuby před zubním kamenem, který způsobuje zubní kaz.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
26.02.2023

Jak si poradit s vodárenskými rozměry

Vodárenské rozměry zahrnují zejména průměr a tlak vodovodních trubek a armatur. Průměr určuje velikost trubky stanovené pro proudění vody a tlak určuje maximální tlak, který dokáže trubka přijmout. Je důležité dbát na kompatibilitu se stávajícím potrubím při nákupu vodovodních armatur a trubek. Přinášíme vám jednoduchý návod, jak se orientovat ve světě vodárenských rozměrů.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
10.02.2023

Tipy jak si vybrat ionizátor vody

Správný výběr vhodného typu ionizátoru vody představuje stále náročnější úkol. Problém spočívá v široké škále složené z různých typů a značek. Pokud se rozhodnete pro koupi, ujistěte se, že jste dostatečně informováni o faktorech, které je třeba zvážit. Bez dostatku informací o ionizátorech vody existuje riziko, že uděláte nesprávné rozhodnutí. Většina těchto zařízení má odlišné funkce určené pro různé potřeby domácností. Následující užitečné tipy vám pomohou najít nejvhodnější ionizátor vody.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
29.01.2023

Jaký vliv má tvrdá voda na ledviny?

Pití tvrdé vody by nemělo mít negativní vliv na ledviny, ačkoli voda obsahující vysoké množství vápníku a hořčíku, může přispívat k tvorbě ledvinových kamenů. Tvorbu ledvinových kamenů výrazně ovlivňuje genetická predispozice, stravovací návyky a životní styl. Jako prevence se doporučuje pít dostatečné množství vody, příjem zdravé vyvážené stravy, udržování hmotnosti, vyhýbání se nadměrné konzumaci soli a nadměrnému příjmu vápníku z potravin.

Napsal Čistá Voda
Celý článek...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze