Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Poškozuje nekvalitní voda prádlo?

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
29.09.2020

Stává se vám často, že vybíráte z pračky zaprané prádlo, navíc bez očekávající vůně? Lámete si hlavu nad tím, co by mohlo takový stav způsobovat? Přemýšlíte nad výměnou pracího prostředku či dokonce zvažujete koupi nové pračky? Co když je viníkem špatně vypráného prádla právě nekvalitní voda?

Praní patří mezi domácí práce, kterým se věru nedá vyhnout. Aby seprané prádlo vydrželo svěží a v dobrém stavu co nejdéle, je třeba používat správný poměr pracího prostředku, případně jeho výběr přizpůsobit odstínu prádla. V neposlední řadě, by měla být v dobrém stavu samotná pračka. Co když navzdory splnění všech podmínek budete nadále vytahovat znehodnocené prádlo a spouštět prací cyklus znovu? V takovém případě, je třeba ověřit v jakém stavu je voda a zkontrolovat její kvalitu.

Všímejte si varovných signálů

Pokud zpozorujete po praní některé z následujících faktorů, je nejvyšší čas na změnu !

  • - oblečení je tvrdé, nepříjemné na dotek (zejména ručníky);
  • - navzdory použití změkčovacího prostředku (aviváž) je prádlo drsné;
  • - na povrchu zůstává zatvrdlý prací prostředek v podobě bílých stop nerozpuštěného prášku;
  • - bílý odstín oblečení má šedavý nádech;
  • - objeví se rezavé zbarvení ;
  • - po vyprání necítíte vůni kvalitních pracích prostředků a nevidíte jejich účinek.

Tvrdá voda a bielizeň

Co narušuje funkčnost praní a znehodnocuje kvalitu oblečení?

Nejčastějším viníkem je tvrdá voda , způsobující usazeniny vodního kamene, které pozorujeme téměř všude v domácnosti. Ať už jde o dennodenně používané elektrospotřebiče, skvrny na vodovodní baterii nebo na vytažených nádobách z myčky nádobí. Existuje ještě jeden faktor, narušující efektivitu praní a přispívající k selhání výkonu pračky. Tvrdá voda je nejčastější, avšak ne jediný důvod, zanechávající vyprané prádlo ve špatném stavu. Železo a mangan , kterým jsme již věnovali několik řádků na blogu, zanechají svéráznou stopu na oblečení oblečení a také umí negativně narušit proces praní.

Pranie a tvrdá voda

Železo a mangan - nenápadní škůdci

Již při malém vychýlení od optimální hodnoty umí způsobit značné škody , snad proto se považuje železo spolu s manganem za poměrně většího nepřítele čistých oděvů. Jak je odhalit? Jako vhodný test poslouží bílá barva textilií, na jejímž pouhým okem zpozorujete rezavé zbarvení nebo šedavý odstín, který časem nabírá na intenzitě. Změny nastávají, když se voda dostává do kontaktu s kyslíkem . Železo a mangan - látky dosud vyskytující se v rozpustné formě, mění svou formu na nerozpustnou a tyto částice se usazují jak na tkáních, tak uvnitř pračky. Důsledkem toho se stává oblečení nepoužitelné a pračka je odsouzena k zániku.

Ideální řešení a jistotu zaručí rozbor vody, který odhalí hodnoty železa a manganu ve vodě. Komplexní analýza vody přináší výsledky, na jejichž základě umíme navrhnout řešení a doporučit zařízení, která zachovají životnost spotřebičů, zároveň výrazně upraví vodu (komplexní analýza vody), čímž přispějí ke kvalitě pitného režimu. Proto se s pochybami obraťte na nás a výsledky svěřte do rukou odborníkům.

(Ne)viditelný vodní kámen odhalí domácí test

Komplexní analýza vody na domácích spotřebičích či vodovodních bateriích zpozorujete pouhým okem prakticky okamžitě. V případě praní se projevuje ve formě Komplexní analýza vody, drsné na dotek či neobvykle pokrčené. Kam ovšem nemáme přístup je vnitřek pračky, kde se usazuje většina kalu. Vodní kámen zatvrdne v ohřívacích částech, uvnitř bubnu, na vnitřních stěnách hadice či na potrubí. Následné ucpání může vyústit v nenávratné škody, k možnému zaplavení bytu. Hledáme tedy způsoby, jak si svépomocí poradit.

Komplexní analýza vody, pereme při vyšší teplotě, v zoufalosti investujeme do koupě nové pračky. Neustálý kolotoč přináší s sebou nejen vyšší spotřebu kvalitních prostředků, ale nepoměrně vyšší náklady spojené s jejich koupí, vyšší množství utracené energie a podstatně nepříznivý zásah do životního prostředí. Existuje " babský recept " - domácí test tvrdosti vody, který slouží jako pomůcka při odhalení nadměrně tvrdé vody.

Jak vodu definitivně změkčit a jak odstranit tvrdost vody?

Náš eshop nabízí široký sortiment účinných produktů, které bezpečně změkčí tvrdou vodu, bez zbytečných nákladů navíc. Neumíte si vybrat?

Práčkový filtr

Vsaďte na ekologické řešení v podobě pračkového filtru, který prokáže svůj účinek okamžitě tím, že zabrání nadměrné a opětovné tvorbě vodního kamene. Kvalitní nezávadný materiál, bezkonkurenční cena a prodloužená životnost pračky jsou jen bonus navíc.

Změkčovač vody

Nejlepší způsob, jak se zbavit problémů s vysokou tvrdostí vody, je instalace změkčovače vody. Poměr cena/výkon a prvotní provozní náklady jsou z dlouhodobějšího hlediska mnohem efektivnější, než neustálý boj s vodním kamenem. Zařízení nevyžaduje mnoho pozornosti, neboť pracuje automaticky s dlouhodobým a měřitelným výsledkem. Navíc s naší videoinstruktáží zvládnete montáž změkčovače vody zcela sami.

Řešení na míru

Jen u nás, nabízíme vstřícnou komunikaci a dáváme si záležet na návrhu, jakož i konečné Zmäkčovač vody Elegance
realizaci. V případě vlastního zdroje vody (studna, vrt) nabízíme několik řešení jak docílit
úpravu vody, vedoucí k výraznému zlepšení její kvality, chutě, vůně či k hodnotě pH.

Ať už jde o vodní filtry, odstranění chlóru v pitné vodě, instalaci UV lampy k odstranění
mikroorganismů nebo designově přitažlivých zařízení, která zapadnou do interiéru, s naším individuálním přístupem jste na správném místě. Čistá a filtrovaná voda nabízí benefity, které
se pozitivně odráží na zdraví. Doporučená zařízení na úpravu vody zajistí vyšší komfort, odbřemení Vaši peněženku a koneckonců, ušetří spoustu času, který můžete věnovat svým blízkým. Neváhejte nás kontaktovat .

Původní článek 29. 09. 2020, aktualizován dne 04.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze