Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Myslete na pitný režim svých zaměstnanců

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
18.05.2018

Nezapomínejte, že i vaši zaměstnanci musí pravidelně dbát o pitný režim. A pokud jsou na pracovišti a vykonávají práci pro vás, měli byste jim jej zajišťovat vy. Pokud však nevíte jak, máme pro vás připravený článek, kde bychom vám chtěli tento delikátní problém ozřejmit, a dokázat vám, že zdravá a čistá voda může být i na pracovišti a nemusí být zbytečně drahá, plus se už nemusíte zbytečně zatěžovat plastovými lahvemi a podobně...

Jako zaměstnavatel určitě znáte všechny povinnosti, které máte vůči státu, pojišťovnám a v souvislosti se zaměstnanci. Neměli byste zapomínat ani na povinnost zajistit pitný režim pro své zaměstnance.(1) Velkým pomocníkem vám v tomto směru může být pitný automat se zabudovaným filtrem na vodu.

Představujeme vám automat na vodu

Možná si řeknete, že je to věc, kterou moc řešit nemusíte, protože každý zaměstnanec se samozřejmě napije, když pocítí žízeň. Ovšem víte, kolik vody by měl dospělý člověk vypít během dne? Pro člověka s průměrnou hmotností se doporučuje denně dodat tělu alespoň 2-3 litry tekutin . A teď si to porovnejte s tím, kolik reálně vypijete vy či vaši zaměstnanci.

Znáte následky nedodržování pitného režimu? Jedním z nich je i zhoršení pracovního výkonu, což je nežádoucí pro samotného zaměstnance, ale především pro jeho zaměstnavatele. Automat na vodu je jednoduchým řešením, které se postará o zvýšení spokojenosti a pracovního výkonu vašich zaměstnanců a navíc s ním i ušetříte náklady.

Vyhněte se dehydrataci

To, že zapomeneme dodržovat pitný režim, nám naše tělo jednoduše připomene nepříjemnými příznaky.
Nejčastější problémy jsou:

- bolesti hlavy až migrény,
- únava, špatná nálada, nervozita, podrážděnost,
- problémy s trávením
- snížení pracovního výkonu

Nespoléhejte se na to, že vás před dehydratací ochrání pocit žízně – ta se totiž dostavuje až tehdy, když je ztráta tekutin v těle výrazná a efektivní pracovní výkon narušen. 

Pitný režim

Není voda jako voda

Podstatné je zaměřit se také na to, co pijeme. Nejlepší a pro naše tělo nejvhodnější variantou je čistá voda. Pitná voda z vodovodu není však vždy tak „čistou“, jakou bychom čekali – její dezinfekce je nejčastěji zajišťována, pro zdraví nebezpečným chlórem . Chlór vytváří spoustu zdravotních komplikací jako je suchá pokožka, ekzémy a jiné. Avšak na lidský organismus číhají ve vodě i jiné nebezpečné látky, jako jsou různé bakterie, viry, mechanické nečistoty, dusičnany a dusitany, mangan, železo a podobně. Tyto a jiné škodlivé látky či nečistoty z potrubí, přetékají vodovodním potrubím až do vodovodního kohoutku, ze kterého jde voda rovnou do vaší sklenice.

Automat a filtr na vodu v jednom

Jedná se o speciální typ zásobníku na vodu, který dokáže vyrobit až 240 litrů filtrované vody denně a to nonstop. Výhodou je, že je velmi ekologický společník ať už ve firmě, domácnosti, v nemocnici a podobně, neboť nemusíte doplňovat žádné plastové láhve či barely. Celé zařízení se instaluje přímo na zdroj pitné vody. Filtrace vody probíhá hned třemi stupni a to: mechanickým filtrem (k odbourání mechanických nečistot z vody), filtrační uhlíkové kazety (odstraňují chlór a zabezpečují dokonalou chuť vody) a poslední je osmotická membrána (zabraňuje proniknutí škodlivých bakterií, virů, látek, které najdeme ve vodě). Systém se ovládá velmi jednoduše, pomocí 3 tlačítek room (pokojová teplota), cold (studená) a hot (horká). Každý si vybere vodu, jakou chce.

S bezbarelovým automatem na pitnou vodu budete mít vy i vaši zaměstnanci vždy po ruce čistou filtrovanou vodu, navíc ušetříte náklady za pravidelné dodávání barelů a další starosti spojené s provozováním klasických zastaralých automatů na vodu. Pokud si nejste tímto rozhodnutím jisti, využijte možnosti vyzkoušet automat na 30 dní zdarma! Více o nabídce, cenách pronájmu či případného odkoupení našich automatů na vodu se dozvíte v článku Pitný režim na pracovišti . V případě jakýchkoli dodatečných otázek, nás neváhejte kontaktovat .

Původní článek ze dne 16.2.2017, aktualizován dne 06.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze