Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Vodovodní baterie – stylový doplněk vaší kuchyně

Vodní vlog
16.09.2019

Zařizujete si novou kuchyň nebo plánujete výměnu staré kuchyňské armatury? Pamatujte, že vedle nábytku a domácích spotřebičích je vodovodní baterie nejvíce využívaná součást kuchyně, která významně ovlivňuje komfort práce v domácnosti. V článku vám poradíme, co zohlednit při jejím výběru?

V současnosti je na trhu velké množství výrobců, nabízejících široké spektrum vodovodních baterií: ať už to jsou klasické vodovodní baterie minimalistických modelů, přes moderní s nádechem luxusu až po retro edici. Také se nám „pod ruce“ dostávají nové povrchové úpravy, které postupně nahrazují klasické ocelové provedení. Při výběru kuchyňské baterie je třeba zohlednit množství atributů, a přestože jde o malý prvek, zajisté vytvoří z vaší kuchyně stylovou místnost, ze které nebudete chtít odejít.

Blanco batéria na filtrovanú vodu

Zaostřeno na funkčnost

Faktem je, že kuchyně je poměrně nejvíce využívaná místnost z celé domácnosti. Příprava jídel a jejich následné vychutnávání se neobejdou bez potřeby mytí. Tady ovoce, tam zelenina, nezapomenout na ruce, opláchnout spotřebiče, … “A kdo umyje špinavé nádobí?”

Tyto běžné rutiny vedou k tomu, že se baterie v průměru otevírá a zavírá přibližně 100krát za den, proto musí splňovat kritéria pevnosti, spolehlivosti a trvanlivosti. Z hlediska materiálu, je stále volbou číslo jedna nerezavějící ocel určená pro lidi, kteří kladou důraz na kvalitu spojenou právě s dlouhou životností. Nerezová ocel patří k nejpraktičtějším a nejelegantnějším surovinám používaným při výrobě kuchyňských baterií. Její dominantami jsou především síla, záruka životnosti i odolnost na chemikálie, stejně tak je rezistentní i proti jiným vplavům, jako je vysoká teplota či koroze.

dezinfekcia rúkšetrné umývanie ovocia vo filtrovanej vodefiltrovaná voda v kuchyni

Pohodlí nade vše

V případě kuchyňských baterií zohledňujeme při výběru praktičnost a komfort . Z tohoto důvodu, převažuje typ, který nazýváme jednopáková vodovodní baterie . Ta umožňuje rychlou regulaci teploty a proudu vody. Jejich výhoda oproti dvoupákovým bateriím je zřejmá zejména pro měření průtoku vody – jednopáková baterie snižuje spotřebu vody až dvakrát ve srovnání se dvěma kohouty.

Další výhodou jednopákových baterií je ovládání jen jednou rukou, což je další plus z hlediska praktičnosti. Pozornost se obvykle věnuje i tomu, zda kuchyňská baterie obsahuje perlátor (provzdušňovač), který vizuálně zvyšuje průtok vody jeho výrazným provzdušňováním.

Technologický pokrok

Technologický progres nám postupem času přinesl praktickou novinku v podobě vysouvatelné sprchové hlavice , která umožňuje změnit směr proudění vody v mnohem širším rozsahu, zajistí pohodlné napuštění vysokého kbelíku vodou, mytí ovoce či zeleniny, velkých hrnců i samotného dřezu. Touto neocenitelnou výhodou disponuje právě Baterie na filtrovanou vodu BLANCO FONTAS-S II (v kovovém a v silgranitovém provedení) od renomované německé značky Blanco, jejíž baterie jsou žhavá novinka našeho e-shopu.

Trend se posunul do takové míry, že baterie dosahují zvýšeného úhlu otáčení 180° či dokonce provádějí úplnou rotaci kolem své osy. Touto vymožeností disponují právě zmiňované vodovodní baterie kategorie Blanco. Její dominantami jsou především síla, záruka životnosti, jakož i odolnost vůči chemikáliím, vysoké teplotě či korozi. Kromě toho vynikne téměř v každém typu kuchyně, obzvláště se vyjímá v bílých kuchyních .

Blanco batérie na filtrovanú voduBlanco batéria so sprškou

Shora či zboku?

Tentokrát se problematika týká výlučně modelů baterií s jednou pákou, ve kterých je ovládací páka umístěna na boku nebo nad směšovačem. Poloha v zásadě závisí na výšce hubice. Ve většině případů je směšovač s vysokou hubicí doplněn pákou na boku as nízkou hubicí – nahoře. Obě možnosti zajišťují téměř stejné pohodlí. Záleží na osobních preferencích, přičemž je třeba poznamenat, že páka umístěná na boku je o něco praktičtější, neboť voda nebo čistící prostředek nekapou na samotnou baterii. Údržba bude o to jednodušší.

Pokrokovost

Významný posun vpřed zaznamenáváme zejména u třícestných vodovodních baterií. 2v1, které představují ideální řešení při instalaci vodního filtru či reverzní osmózy do vaší kuchyně. Toto dokonalé kombo vám kromě užitkové vody navíc zajistí přísun filtrované vody , o které se více dozvíte v článku zde .

V naší nabídce naleznete široký výběr vodovodních baterií: jednocestné (jedna páka, levnější řešení, velká míra obliby), dvoucestné (dva kohoutky pro přívod studené a teplé vody, přičemž každý z nich reguluje intenzitu proudu vody) až po třícestné baterie pro zajištění jako užitkové vody, tak i filtrované vody. Třípolohové baterie jsou navrženy speciálně při používání vodních filtrů a reverzní osmózy. Pokud si neumíte vybrat případně potřebujete poradit, neváhejte se obratit na náš zákaznický servis .

Původní článek 16. 09. 2019, aktualizován dne 03.01.2022

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze