Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Domácí test překyselení organismu

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
28.07.2018

Už dlouhodobě pozorujete na sobě, že máte potíže s únavou, trávením, cítíte se plní? Zřejmě i vy máte problém, který známe pod názvem acidóza a tedy překyselení organismu. Dnes bychom vám chtěli přinést jednoduchý návod, jak se na acidózu můžete otestovat doma.

 

I vás trápí únava, nedostatek energie či máte problémy s trávením spojené se zápachem z úst? Nebo vás znepokojují křehké a popraskané nehty, suché a matné vlasy s lupy, případně máte bílý povlak na jazyku? Pokud jste odpověděli alespoň na jednu otázku ano, může jít o projevy překyselení (acidózy) organismu, který vede k mnoha civilizačním chorobám. Pokud vůbec nevíte, jestli se ve stavu acidózy, tedy překyselení organismu nacházíte, je třeba změřit hodnotu pH ve vašem těle. Slouží k tomu jediná pomůcka, a to lakmusový indikační pH papírek. Ten si můžete pořídit v lékárně nebo v mnoha e-shopech.

Co to acidóza je?

Acidóza znamená v překladu překyselení lidského těla. Jedná se o poruchu vnitřního prostředí lidského organismu, a to navýšením iontů vodíku a poklesem pH pod hodnotu 7,4. Takové navýšení vodíku může způsobit rozvrat vnitřního prostředí lidského těla a při neřešení tohoto problému to může skončit smrtí. Hlavní orgány, které regulují kyselost organismu a odstraňování atomů vodíku jsou plíce, tenké střevo, ledviny a játra. Acidózu dělíme na metabolickou (centrálním orgánem jsou ledviny) a respirační (ta začíná v plicích). Mezi nejčastější rizikové faktory, které podporují rozvoj tohoto onemocnění, řadíme obezitu, diabetes, špatné stravovací návyky a také otravu alkoholem.

Jaké jsou symptomy acidózy?

U těch jednoduchých příznaků se často krát jedná o bolest hlavy, zmatenost. Člověk se postupně rychle unaví a bývá ospalý. Dojde-li k respiračnímu typu, pacient má problém s nádechem a dochází k takzvanému krátkému dechu. Rovněž při plicní formě dochází častěji k problémům s nervovým systémem, které se mohou projevit v třesavce a může to vyvrcholit až k nefunkčnosti mozku, kdy se pacient dostane do kómatu. Při nejhorších stadiích může dojít k postupnému selhání ledvin, kdy se hromadí v těle odpadní látky, jako jsou fosfáty, anionty, sulfáty a podobně. Samotné překyselení organismu může být spouštěčem jiných chorob, jako jsou DNA, Reuma, Artritida, problémy se žlučníkem, zubní kazy, hemoroidy a podobně. Nejzávažnějším onemocněním, které může acidózou vzniknout je infarkt.

Jak použít domácí test?

Postup je jednoduchý a jeho obrovskou výhodou je, že si ho stačí udělat v pohodlí domova: 

  1. lakmusový papírek namočíte do vašeho vzorku moči na jednu sekundu,
  2. indikátor na lakmusovém papírku se pomocí chemické reakce zabarví do určité barvy,
  3. podle barvy, která se zobrazí na indikátoru, vyčtete na přiložené stupnici, jaká je výška pH vašeho těla.

Optimální, neutrální, pH těla je kolem 7,36 – 7,44. Klesáním pH  pod hodnotu 7 kyselost narůstá a naopak stoupáním pH nad 7 narůstá zásaditost.

Domáci ph test

Co dělat, když je naše tělo překyselené?

Pokud jste přišli na to, že váš organismus je překyselený, namísto starého známého vyhledávání na googlu navštivte svého lékaře. Lékaři na základě svých zkušeností a léty ověřené praxe tvrdí, že acidóze nelze 100% předcházet, ale lze snížit její rizika. Pokud jste zjistili, že vaše tělo je skutečně překyseleno, doporučuje se změnit stravu, zařadit do jídelníčku mnoho zásaditých potravin, vyhýbat se stresu a také pít ionizovanou vodu z domácího ionizátoru. Pitím ionizované vody zneutralizujete kyselé pH v těle a přispíváte tak ke správnému fungování orgánů a předcházení chorobám. Doporučuje se také přestat kouřit a snížit konzumaci alkoholu.

Původní článek ze dne 28. 7. 2018, aktualizován 17. 1. 2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze