Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Analýza vody

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
11.08.2021

Zdá se vám, že kvalita vody, kterou doma denně pijete či využíváte na každodenní potřeby se změnila? Všímáte si varovné signály v podobě zvýšené tvorby vodního kamene nebo náhlé změny pociťujete v chuti, jakož i pouhým okem? Celá problematika snížené kvality vody se odvíjí od výchozího faktoru, kterým jsou ukazatele kvality vody. Jen včasná a ověřená analýza vody umí odhalit i skryté problémy naší vzácné tekutiny. Přečtěte si, jaké jsou aktuální možnosti testování vody ...

Zdá se vám, že kvalita vody, kterou doma denně pijete či využíváte na každodenní potřeby se změnila? Cítíte nepříjemný zápach, pozorujete nevídané zabarvení nebo zákal? Trápí Vás nadměrná tvrdost vody a dlouhodobý boj s vodním kamenem? Všechny zmíněné varovné signály se odvíjejí od výchozího faktoru, kterým jsou ukazatele kvality vody. Ať už jde o množství mikrobů, zvýšený poměr manganu a železa, dokonce virů - všechny tyto složky se určitým způsobem odrážet na celkové kvalitě vody. Zvýšené hodnoty některých měřitelných parametrů nemusí nutně vést k nebezpečí při konzumaci takovéto vody, avšak je nutné provádět kontrolu kvality vodního zdroje, a to alespoň každé 2 roky. Svět kolem nás se neustále mění, což výrazně ovlivňuje jakost vody, kterou tak velmi potřebujeme.

Jaké jsou dostupné možnosti analýzy vody?

V naší nabídce naleznete hned několik způsobů, jak dokážete sledovat různorodé parametry vody, a to s co největší přesností. Nejspolehlivější a nejpřesnější metodou je provedení akreditovaného rozboru vody v laboratoři. Přesycený trh nám dává na výběr z množství firem a společností, které nabízejí různé druhy rozborů pitné či užitkové vody. Častokrát jsou zaměřeny na konkrétní složky ve vodě (např. Mikroorganismy) nebo se specializují na individuální typy zdrojů, jako jsou studna či městská vodovodní síť. Vždy je nutné si zvážit, co konkrétně chcete sledovat. Pro komplexní obraz o Vašem zdroji pitné vody doporučujeme náš kolaudační rozbor vody, kde se sledují všechny složky, které jsou podle MZ ČR a evropských nařízení ukazateli kvalitní pitné vody. Rozbor je prováděn v souladu s nařízením v akreditované laboratoři, čímž garantuje 100% přesnost a ověření naměřených výsledků.

Rozbor vody je důležitým faktorem i při navrhování řešení úpravy vody. Jen díky relevantním výsledkům Vám dokážeme doporučit správné zařízení na změkčení vody či filtrační systémy. Cenová dostupnost se odvíjí od složitosti daného typu rozboru, čím více složek bude sledovaných, tím se cena rozboru bude zvyšovat. Jde však o jednorázovou položku vykazující obrovský přínos pro Vaši domácnost, jakož i pro udržení kvality vodních zdrojů.

Aktuální jsme do nabídky zařadili novinky v podobě jednoduchých a levnějších řešení - domácí testery ve formě reakčních pásků. Měření jednotlivých složek vody je díky nim jednodušší než kdykoliv předtím a zvládnete ho v pohodlí domova, během několika minut. Jak se dozvíte výsledky? Velmi jednoduše. Tuba, v níž jsou reakční pásky uloženy má na svém vnějším obalu barevnou škálu. Škála ukazuje barevnou změnu jednotlivých měřených složek, díky čemuž máte výsledek ihned. Testery najdete rozdělené podle toho, jaké složky zkoumají, resp. kolik složek ve vodě zkoumají (od 6 až po 16 složek). Zároveň, jde o finančně méně nákladnou položku než si svépomocí otestovat vodu.

analýza vody - testovacie prúžky

Jak na tvrdou vodu?

Tvrdost vody je specifický problém. Jde skutečně o nejčastěji řešenou problematiku spojenou s vlastním vodním zdrojem. Nežádoucím výsledkem tvrdé vody je tvorba vodního kamene, který ničí všechny spotřebiče, topná tělesa, vodovodní baterie a pod. Zároveň, má stejně negativní dopad i na naše tělo, konkrétně pokožku, vlasy a pleť, kdy dochází k nadměrnému vysušování či zvýšené lomivosti vlasů, rovněž nehtů. Samozřejmě, komplexní testery zkoumají i tento faktor, ale z našeho e-shopu Vám umíme doporučit testovací roztok v podobě kapek, určený na důkladnější měření tvrdosti vody. Kapky jsou správné kalibrované na zjišťování přesné hodnoty tvrdosti vody. Znát skutečnou hodnotu vody je důležité zejména tehdy, pokud uvažujete nad investicí do změkčovače vody, případně jiného typu úpravny vody. V takovém případě, Vám garantujeme, že zařízení bude nastaveno správně. V případě zájmu o úpravu vody nás neváhejte kontaktovat. Správnou změnu máte s námi na dosah.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze