Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

10 hlavních výhod, proč nepodceňovat pitný režim

Vodní vlog
08.07.2020

Cítíte se unavený a bez energie? Častou příčinou nerovnováhy v těle bývá podceňován pitný režim. Obzvlášť v létě třeba více dbát na dostatečný přísun zdravé vody, ideálně filtrované. Přinášíme Vám 10 hlavních výhod proč.

Voda a zejména pitná voda se v dnešní době považuje ve světě za vzácnost, přitom si mnozí lidé stále neuvědomují její skutečný význam a důležitost pro správné fungování organismu. Pravidelný přísun vody, tedy pitný režim , není třeba ignorovat, obzvlášť s příchodem léta, kdy bývá lidský organismus více zatěžován sportovními aktivitami, teploty šplhají k extrémním číslům a často jsme nuceni sedět v přehřátých místnostech, kancelářích či ve veřejné dopravě.

Vodu je třeba doplňovat ve správné, a především v kvalitní formě pravidelně, proto se již mnozí nadšenci vynalezli a využívají inteligentní „appky“, které upozorní, že nastal čas „doplnit palivo“. V opačném případě, při nedostatku tekutin dochází k dehydrataci organizmu, k hromadění škodlivin v těle a ke kolapsům. Právě ty umí v letních měsících na denní bázi potrápit značnou část populace, zejména seniory.

1. Vyhněte se bolesti hlavy

Lidský mozek je ze 70% tvořen právě vodou. Přestože bolest hlavy má několik příčin, mnohdy bývá spouštěčem zanedbán pitný režim, příp. Nesprávně zvolený druh tekutiny. Káva, polévka, slazený čaj, sirupové vody, kolové nápoje a přeslazené limonády nelze za zdravou variantu považovat. Pití čisté vlažné vody. Nejlepší věří je však filtrovaná voda, která je zbavena všech nečistot a je 100% zdravá a čistá. V ranních hodinách doporučujeme přidat citron pro skvělý start do dne a nastartování metabolismu. Zařízení jako filtrační konvice či vodní filtr jsou k nezaplacení a získané benefity pocítíte ihned.

2. Zefektivněte pracovní činnost

Ať už pracujete v terénu, nebo v uzavřené kanceláři láhev vody je třeba mít stále po ruce. Pravidelný přísun vody osvěžuje, zvyšuje produktivitu a dává podnět mozku lépe myslet. Proto není třeba zapomínat na zaměstnance, na děti ve škole a usilovat o zajištění pitného režimu. formou pitného automatu .


Filtračná fľaša Brita

3. Zlepšete trávení

Voda se denně podílí na metabolických procesech a její optimální přísun zrychluje trávení a zajišťuje pravidelné vyprazdňování. Voda by se měla přijímat raději častěji, lépe v nižších množstvích a určitě by neměla být považována za náhradu stravy.

4. Podpořte hubnutí

Mnozí lidé ve snaze udržet si kalorický deficit a „nic nejíst“ během diety, zapomínají i na vodu. Přičemž voda obsahuje nula kalorií a navíc umí krátkodobě do jisté míry zaplnit žaludek a odpoutat mysl od jídla. Ne nadarmo se říká, že: „Hlad je převlečená žízeň“. Při zdravém hubnutí není třeba zapomínat na dostatečný přísun ovoce a zeleniny s vysokým obsahem vlákniny a také vody. Ideální kombo pro vyplavení škodlivých látek z těla.

Správny pitný režim

5. Energie pro svaly, vyživené klouby, stopka křečím

Při zvýšené fyzické aktivitě rozhodně pitný režim nezanedbávejte. Odráží se to na výkonu, na síle a na kvalitě svalů. Voda se považuje za hlavní transport živin, proto je důležitá pro zajištění růstu a regenerace. Při fyzické aktivitě se ve velké míře vylučuje pot, voda i minerální látky z těla, které je nutno doplňovat již během aktivity. Doporučuje se pití ionizované vody , která má ozdravující účinek, pomáhá budovat imunitu a udržovat správné pH organismu .

6. Prevence a snížené riziko onemocnění

Douškem zdravé filtrované vody zabezpečíte zdraví celé rodiny a pomáháte předejít vzniku onemocnění, ať už trávicího charakteru, nebo problémům souvisejícím se zachováním psychické rovnováhy, soustředěnosti. Při nedostatku tekutin, musí vnitřní orgány zvyšovat svou činnost, čímž dochází ke zvýšené zátěži, nedůkladnému okysličení. Dlouhodobá únava a vyčerpání vedou k postupnému selhání organismu s katastrofickými následky.

7. Regulace pod kontrolou

Náš regulační systém ovlivňuje do velké míry právě voda. Pláčem, potem, močí a ostatními sekrety lidského těla se denně odvede velké množství vody. Pro zachování rovnováhy, udržení správné tělesné teploty, je třeba pravidelně doplňovat vodu do těla, aby bylo schopno zpracovat živiny a udržet si zdravý stav.

8. Pružná pokožka a mladší vzhled

Dostatek vody vyplňuje buňky, v důsledku toho vypadá pleť svěže a napnuto. Pro udržení mladého vzhledu stačí zařadit do denního příjmu zdravou mineralizovanou vodu. Chcete návod? Stačí ponořit do vody Mineralizační kámen Minerade pH+, který obyčejnou vodu změní na antioxidant. Mineralizace, ionizace a účinek molekulárního vodíku stojí za vyzkoušení. Jedná se přitom o dostupnou variantu s prokazatelným účinkem, blahodárným vlivem na celkové zdraví a zachování elasticity pleti.

9. Zatočte s únavou!

Cítíte se malátný, bez energie a pociťujete mdloby? Ne vždy je správným řešením energetický nápoj či čtvrtá káva v pořadí… Doušek čerstvé, případně jemně mineralizované vody rozhodně osvěží, bez vedlejších negativních účinků či navýšených kalorií.

10. Dobrý pocit, lepší nálada

O své tělo je třeba pečovat nejen zvenčí, ale především zevnitř. Vyvážená strava a zejména pravidelný přísun vody se odráží na celkovém vyzařování, na náladě i na sebevědomí. Nalaďte se pozitivně a dopřejte si požitek třeba iz „obyčejné“ pitné vody z kohoutku.

Pitný režim výhody

Portfolio produktů pro získání filtrované vody je Vám k dispozici na našem eshopu. V případě otázek nás neváhejte kontaktovat nebo navštivte osobně. Na zdraví, přátelé!

Původní článek 08. 07. 2020, aktualizován dne 03.01.2022

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze