Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

UV lampy Cintropur – v čem spočívá jejich síla?

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
20.05.2019

Pokud hledáte řešení účinné dezinfekce vody z vlastního zdroje, UV lampy pro odstranění bakterií z vody jsou tou nejlepší volbou. Tato zařízení spolehlivě odstraňují mikroorganismy pomocí UV záření. V článku se blíže zaměříme na sterilizační UV lampy od renomované belgické značky Cintropur. V čem spočívá jejich síla?

Máte-li vlastní zdroj vody (studna, vrt), je třeba být připraven na možná rizika, a to na zvýšené znečištění mikroorganismy ( mikrobiální kontaminace ). Jedná se o zvýšení mikroorganismů žijících ve vodě (bakterie, viry, plísně a jiné). Nejnebezpečnější je bakterie E.Coli (Escherichia Coli) , která způsobuje trávicí a žaludeční potíže. Rovněž může být nepříjemným spouštěčem jiných onemocnění, jako je například zánět močového měchýře . Problémy nemusí nastat na začátku provozu, ale mohou se objevit po delší době.

Co je příčinou problémů?

K nejčastějším příčinám patří zanedbaná ochrana vrtu či vrtání na nesprávném místě, do nesprávné hloubky. Zařízení sloužící k likvidaci bakterií – germicidní lampy jsou skutečným pomocníkem při výskytu kontaminace, jakož i prevencí, která zaručí spolehlivou ochranu zařízení. Série UV lamp na vodu Cintropur , jejichž základem je ultrafialové záření s příslušnou frekvencí.

odstránenie baktérií studničná voda

Ověřený výrobce

Cintropur je celosvětově uznávaný výrobce a v oblibě vyhledávaná značka, která vyrábí systémy pro úpravu vody. Jedná se zejména o vodní filtry. Hned několik naleznete na našem e-shopu, který jsme aktuálně doplnili o nové modely za bezkonkurenční ceny. Společnost má bohaté, dlouholeté zkušenosti ve výrobě, o čemž svědčí kvalita produktů. Jsou specialisty na inovativní design, který se odráží i na UV lampách.

Co skrývá UV záření

Klíčový efekt t germicidních lamp spočívá v dezinfekci vody určené pro potravinářské a užitkové účely v domácnostech. UV lampy Cintropur si navíc poradí s dezinfekcí dešťové vody a pramenité vody z vlastního zdroje. Rovněž jsou užitečné jako ochrana proti bakteriím ve vodě, které se skladují dlouhou dobu v cisternách. Zařízení Cintropur jsou vhodná i při úpravě vody z vodovodu, pokud potřebujete ochránit vlastní zdroj, případně závažnost problému vyžaduje komplexní sadu pro úpravu vody, kterou také naleznete v naší nabídce. Prostřednictvím ní budou z vaší vody odstraněny nejen bakterie, ale také mechanické nečistoty, zneškodněný zápach a zvýrazněná chuť vůně. Synonymem garance kvality je UV lampa Cintropur 2100inovativní filtrační zařízení výborně kompatibilní s mechanickým a uhlíkovým filtrem Cintropur NW25.

UV lampa na vodu Cintropur 2100

Výhody UV lampy Cintropur

  • - Neocenitelnou výhodou germicidních lamp Cintropur je především malá, spratná velikost. Jsou menší než standardní UV lampy, jejich instalace tedy nezabere příliš mnoho místa.
  • - Díky šroubovým spojům mohou být namontovány i vertikálně, což představuje záruku komfortu zejména v malých místnostech. Většina modelů totiž vyžaduje horizontální montáž, která zabírá spoustu místa.
  • - Jednoduchá obsluha a servis patří k jedněm z hlavních výhod. Výměna zářiče připojeného k napájecímu zdroji je velmi jednoduchá. Jemným obratem odstraníte použitý díl a nahradíte jej novým. Šikovně to zvládnete i sami, případně si můžete zavolat na servis našeho odborného technika.
  • - UV lampy nepotřebují k fungování žádné chemikálie, což ocení množství lidí, především zastánci ekologických řešení. Takto upravená voda je naprosto bezpečná a vhodná k pití.
  • - UV lampy Cintropur jsou odolné vůči vysokým teplotám, tlakovým výkyvům a nepříznivým pracovním podmínkám.

Záleží nám na kvalitě

V našem portfoliu produktů najdete také UV lampy z vysoce kvalitní nerezové oceli, konkrétně od kanadského výrobce Sterilight VIQUA, které mohou svým výkonem klidně „konkurovat“ prezentovaným Cintropurem. Zdůrazňujeme, že obě řady produktů eliminují 99,99% bakterií ve vodě a garantují prvotřídní kvalitu.

Pokud si neumíte vybrat, nebo vám není jasný princip, na kterém UV lampa funguje, neváhejte kontaktovat náš zákaznický servis. Rádi vám pomůžeme s jakýmkoli problémem.

Původní článek ze dne 20.5.2019, aktualizován dne 02.01.2022

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze