Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Využití stříbrné vody

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
28.02.2020

Stříbrná voda se používá nejen k prevenci či k podpoře celkového zdraví. Stále více své široké uplatnění nachází také v medicíně k léčení různých chorob. V současnosti tento fakt ještě není tak rozšířený, ačkoli o pozitivním významu stříbra se vědělo už v minulosti. V pokračování článku Vám přinášíme, s jakými chorobami si stříbrná voda poradí a v jakých případech z ní vytěžíte co nejvíce...

V předchozím článku jsme vám přiblížili méně známý pojem stříbrná voda a mimo jiné jsme vám vysvětlili také, jaký vliv má stříbro na lidské tělo. V pokračování článku se dozvíte, kde všude nachází stříbrná voda své využití a při jakých chorobách vykazuje pozitivní účinek. Nezapomínejte, že v naší nabídce je neustále k dispozici „producent“ stříbrné vody - Ionizátor vody aQuator Silver , jakož i designově vylepšený model v podobě novinky: Ionizátor vody aQuator Vivo Silver . Jedná se o rychlý a bezpečný způsob pořízení stříbrné vody v objemu až 3 litry (po připojení stříbrné elektrody) v pohodlí domova.

Voda se stříbrnými ionty našla své široké uplatnění nachází také v medicíně k léčení různých chorob. V současnosti tento fakt ještě není tak rozšířený, ačkoli o pozitivním významu stříbra se vědělo už ve starověku. Níže uvádíme s jakými chorobami si stříbrná voda poradí a v jakých případech z ní vytěžit co nejvíce.

Léčba chorob trávicího traktu

Většina lidí nevěnuje pozornost periodicky se vyskytujícím se problémům za, které může bolest břicha nebo pocitu nepohodlí spojeného s příjmem potravy. Bolest obvykle přebolí a přestaneme na ni myslet. Podle statistik má však polovina populace rozvinutých zemí problémy s trávením. Periodická bolest žaludku může člověka znepokojovat léta, to může být spouštěčem mnohem horších onemocnění jako je žaludeční vřed, nebo atrofie žaludeční sliznice (Autoimunitní gastritida), která může vést ke vzniku polypů nebo to může přerůst až do stadia rakoviny.

Dříve se věřilo, že hlavní příčinou gastritidy byla nezdravá strava, konzumace velkého množství alkoholu a pod. Relativně nedávno vědci objevili mikrobiální složku nemoci – Helicobacter. Bakterie Helicobacter konzumuje červené krvinky a je hlavním důvodem rozvoje gastrointestinálních chorob. Při výzkumu se ukázalo, že ionty stříbra velmi účinně potlačují život Helicobactera, jakož i jiných bakterií, které ovlivňují gastrointestinální trakt (E. coli, Staphylococcus atd.), přičemž není narušena prospěšná střevní mikroflóra.

Účinky striebornej vody

Léčba onemocnění hlavy a krku (odb. otorinolaryngologie)

Stříbrná voda má pozitivní ohlasy i při léčení chřipkových onemocnění, uleví při bolesti v krku – například při bakteriální angíně. V takových případech se doporučuje používat stříbrnou vodu ve formě výplachů ústní dutiny či jako kloktadlo vícekrát za den.

Léčba chorob ústní dutiny

Stříbrná voda uleví při zánětu dásní, nebo při nemoci, kterou známe pod názvem Aftózní stomatitida, lidově řečeno afty, kdy se opět doporučuje aplikovat roztok vody se stříbrnými ionty ve formě výplachů. Má příznivý vliv na ústní sliznici, hojí dásně a léčí zánětlivá onemocnění ústní dutiny.

Léčba plicních onemocnění

Stříbrná voda jako prevence při chorobách typu:

  • zápal plic,
  • bronchitida (chronická a akutní),
  • cystická fibróza a další.

V uvedených případech se kromě pití stříbrné vody doporučuje zejména inhalace koncentrovaného roztoku či pravidelný výplach hrdla.

Strieborná voda liečba ochorení

Venkovní použití stříbrné vody

Stříbrná voda účinný antibakteriální a antimikrobiální účinek, který umožňuje její použití při léčení různých kožních chorob infekční povahy. V případě hnisavých ran, infekcí, plísňových onemocnění kůže se doporučuje koupel ve vodě s koncentrovanými ionty stříbra či obklady. Stříbrná voda se používá také k léčbě ekzému, dermatóz, popálenin různého stupně, protože má tlumící, uklidňující účinek. Při léčbě akné se stříbrná voda používá ve formě pleťové vody.

Použití stříbrné vody v pediatrii

Dětská pokožka je velmi jemná a citlivá, proto vyžaduje speciální péči a zacházení. Pokud se na pokožce děťátka vyskytne zarudnutí nebo otok, doporučuje se postižené místo ošetřit tamponem namočeným v roztoku stříbrné vody. Stříbrná voda je vhodná také k dezinfekci hraček, aby se zabránilo rozvoji patogenních bakterií.

O výše uvedených využitích stříbrné vody je vhodné se předem poradit se svým všeobecným lékařem či dermatologem, abyste předešli možným (ojedinělým) komplikacím, přestože stříbrná voda je z hlediska vnějšího použití bezpečná. Stále však platí: „vše s mírou“. Dlouhodobý a nadměrný příjem se nedoporučuje, kvůli riziku výskytu „stříbrné choroby“ argyria. Vysoce koncentrovaná stříbrná voda může způsobit nadměrné hromadění stříbra v lidském těle, což se projeví výraznou pigmentací kůže, která se projevuje ztmavnutím sliznic a pokožky.

Koupě Ionizátoru vody představuje jednorázovou investici, která se vrátí do zdraví. Zařízení je z hlediska obsluhy nenáročné a co se týče používání - naprosto bezpečné. Příznivé výsledky se dostaví okamžitě, se 100% garancí . Kromě produkce stříbrné vody, Ionizátor vody vyrábí také zásaditou (alkalickou) vodu, která udržuje pH organismu v rovnováze a má blahodárné účinky na zdraví (neutralizuje kyseliny). Ionizátor vody našel už své využití nejen v desítkách domácností, ale oblibě se těší převážně v kosmetických salonech, v dermatologických klinikách či v medicíně.

Naše portfolio produktů pro úpravu a zlepšení kvality vody je široké, volba je na Vás, ačkoli s výběrem Vám rádi a ochotně poradíme s přihlédnutím k individuálním požadavkům.

Původní článek 28.02. 2020, aktualizován dne 03.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze