Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Na co myslet před koupí změkčovače?

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
28.03.2019

Mnoho lidí si již zakoupilo změkčovač vody z pohodlí domova a po obdržení objednávky zjistili, že úkon je přece náročný. Článkem chceme vyvrátit mýty a pochybnosti související s instalací změkčovače vody. Přinášíme vám alternativu, jejímž prostřednictvím byste samostatnou montáž zařízení měli zvládnout i sami a několik užitečných rad – což je třeba mít na paměti ještě před samotnou koupí zařízení.

Tentokrát přinášíme článek „z jiného soudku“. Chceme jím vyvrátit mýty a pochybnosti související s instalací změkčovače vody. Mnoho lidí si již zakoupilo změkčovač vody z pohodlí domova a po obdržení objednávky zjistili, že úkon je přece náročný. Následně se dovolávali vodárenským společnostem či sháněli pomoc rodinných příslušníků. Tato možnost však stoprocentně nezaručuje, že zařízení bude namontováno správně a s profesionálním přístupem, který garantuje společnost ČistáVoda.

Přinášíme vám ale alternativu, jejímž prostřednictvím byste samostatnou montáž zařízení měli zvládnout i sami. Pokud jste alespoň trochu technicky zdatní a šikovnost je vaší silnou stránkou, sami zjistíte, že instalace není tak složitá, jak se na první pohled zdá. V případě, že obavy a nejistota přemohou vaši snahu, stále je zde možnost svěřit montáž změkčovače do rukou jednoho z našich odborně vyškolených techniků. Je však třeba brát v úvahu, že jde o finančně nákladnější řešení. Pojďme společně vyvrátit nejistoty pomocí našich rad, o kterých se postupně dočtete.

Jak si poradit se samotným nákupem změkčovače vody?

Jakmile jste se rozhodli objednat si jeden z našich prémiových změkčovačů, ještě před finálním odesláním objednávky máte možnost využít naše chatové okénko (zákaznický servis) nebo můžete přímo telefonicky kontaktovat jednoho z našich odborných technologů, kteří vám ochotně poradí s výběrem a následnou instalací. Samozřejmě nás můžete kontaktovat také formou emailu, kde vám také rádi poradíme.

Splňujete praktické požadavky?

Před zakoupením změkčovače vody je také na začátku třeba věnovat pozornost tomu, zda místnost, ve které se má zařízení instalovat, splňuje následující podmínky :

  1. zda je v ní dostatek místa a prostor není stísněný. Nejlépe uděláte, pokud si předem zkontrolujete rozměry změkčovače vody.
  2. velmi důležitým krokem je kontrola dodávky elektrické energie v místnosti a přístup k ní. Změkčovač vody musí být připojen k přívodu elektřiny kvůli nastavení řídící jednotky.
  3. ve vybrané místnosti se musí nacházet i odtok do kanalizace. V ideálním případě by měl být co nejblíže místu instalace změkčovače vody. Pokud to však není možné, neznepokojujte se. Pokud bude odtok umístěn dále nebo dokonce nad změkčovačem vody, nic se nestane, protože zařízení je schopno tlačit výplachy až 2 metry nad úroveň řídící hlavice.
  4. nedoporučuje se změkčovač vody umisťovat do vlhké místnosti. Rovněž by v místnosti neměla teplota klesnout pod 0

Níže, prostřednictvím ilustrací, uvádíme dvě možnosti připojení změkčovače vody. První zapojení je jednodušší, neboť nezahrnuje bypass a druhé zapojení (prostřednictvím bypassu) je o něco profesionálnější. Obě verze jsou plnohodnotné a splňují účel. Všechny naše změkčovače disponují bypassem.

První možnost instalace změkčovače vody

Na následujícím obrázku vidíme schéma jednoduchého a rychlého připojení změkčovače vody k hydraulickému systému. Zařízení je instalováno pro přívod studené vody do budovy. Dříve by měl být instalován mechanický filtr, který ochrání zařízení na změkčování vody před velkými mechanickými částicemi, které by mohly vést k poruše (jako je štěrk, písek, kal, rez z vodovodního potrubí a jiné). Kromě toho, by měl být změkčovač vody napojen na elektřinu a ke kanalizaci. Jeho připojení k hydraulickému systému může být mnohem jednodušší díky instalačnímu kitu, který si můžete zakoupit na našem e-shopu k vlastní montáži změkčovače za zvýhodněnou cenu . Samotné změkčovače vody mají často odtok, díky čemuž mohou být odpojeny od přívodu vody v hydraulickém systému. Pro úspěšné dokončení instalace jednoduše zapněte filtrační zařízení a naprogramujte jej podle pokynů v návodu k obsluze.

Změkčovač vody

Druhá možnost instalace změkčovače vody

Druhé schéma je o něco složitější a časově náročnější, ale má své výhody. Můžete si všimnout, že většina montážních operací týkajících se změkčovače vody je stejná. Rozdíl je v dodatečné instalaci s odtokem na troubě. Takže namísto jedné instalace (jako v prvním případě), získáme dvě: první vám umožní používat filtrovanou (tzv. měkká voda), druhá zahrnuje jednoduchou instalaci s přístupem pouze k neupravené vodě (přístup k instalaci s vodním filtrem je pak uzavřen). Proč takové řešení? U tohoto typu instalace je třeba otočit ventil a úplně vypnout hydraulický systém „filtrační části“. Díky tomu můžete i nadále používat vodu a užívat si jejích příznivých účinků.

inštalácia zmäkčovač vody

Věříme, že s naším návodem snadno a rychle zvládnete instalaci změkčovače vody i sami. Jak jsme uváděli výše, pokud potřebujete poradit neváhejte a obraťte se na nás, rádi vám pomůžeme a poradíme.

Původní článek 28. 03. 2019, aktualizován dne 03.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze