Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Písek ve vodě. Co dělat?

Vodní vlog
09.07.2019

Máte podezření, že hladina vody ve vaší studni je každým rokem nižší a nižší? Cítíte, že její chuť a kvalita není jako na počátku, pozorujete zákal a mechanické znečištění vody? Laický rozum nám napoví, že něco není v pořádku a pití takové vody nemusí být vždy zárukou bezpečnosti.

Zhoršená kvalita vody se může týkat jednak lidí, kteří využívají vlastní zdroj vody (studna, vrt); ale například i zahrádkářů, jejichž studna se nachází v poměrně zastavěné oblasti. Mechanické nečistoty také vznikají iz důvodu postupného ucpávání potrubí, v důsledku čehož dochází ke škodám v systémech distribuce vody (čerpadla, bojler, zásobníky). Opravy poškozených zařízení jsou nezbytné a v takovém případě je třeba počítat s vyššími finančními ztrátami. Jak tomu předejít?

První krok

Prvotním krokem je dát si provést rozbor vody. Na našem e-shopu naleznete hned několik druhů. Na základě přesného výsledku umí náš technologický poradce určit rozsah znečištění a odborně vybrat vhodné zařízení pro zaručení účinné filtrace vody. Mechanické znečištění se projevuje tak, že se ve vaší vodě nachází hlína, rez, štěrk, kal, písek a jiné. Přestože v případě písku jde o přírodní materiál, stále je to sediment, který umí nadělat spoustu škody. Osvědčené a spolehlivé řešení představuje písková filtrace , která garantuje výrazně lepší účinek oproti klasickým mechanickým filtrům.

piesková filtrácia vody ČistáVoda

Co vám doporučujeme my

Náš TIP : Pískový vodní filtr Aquatip BNT s účinnější garancí odstranění mechanických nečistot a zákalu ve vodě, který nabízíme hned ve dvou velikostech. Oproti klasickým mechanickým filtrům disponuje výhodou v podobě inteligentní řídící hlavice BNT, která automaticky řídí proces filtrace vody.

pieskový vodný filter BNT

Můžete si ji nastavit podle konkrétních požadavků, což úspěšně zvládnete díky nové níže přiložené videorecenzi, kterou naleznete i na našem Youtube kanálu – Nastavení hlavice BNT 165 a BNT 765 .

Jak probíhá filtrace?

Prvotřídní filtraci zajišťuje pískové filtrační médium Turbidex, které zachycuje veškeré mechanické nečistoty větší než 5 μm, ať už ve studni nebo na přívodu. Postará se o vyčištění potrubí, membrán, čímž zřetelně přispívá k ochraně zařízení. Tento způsob filtrace šetří vaše finance spojené s koupí chemikálií pro čištění, což představuje ekologické řešení pro vaši domácnost či pro šetrné průmyslové objekty. Pro srovnání: tradiční mechanické filtry na vodu (vložky či rukávy oblíbené značky Cintropur) odstraňují pevné usazeniny z vody, čímž předchází tvorbě zákalu. Důsledkem zachycování nečistot je ale nutné je pravidelně měnit. Turbidex však zaručuje i iontovou výměnu spolu s flokulací, díky čemuž je výsledkem křišťálově čistá, chutná voda s mírou zákalu <0,1 NTU.

Dominantní výhody zařízení

  • - na rozdíl od mechanické filtrace, písková filtrace nevyžaduje pravidelnou výměnu filtračních vložek;
  • - zařízení si poradí is vysokými provozními průtoky až 0,75 m 3 *h -1 /m 2 ;
  • - není nutný častý zpětný proplach;
  • - dlouhá životnost (v závislosti na vstupní kvalitě vody);
  • - vhodný do domácnosti i do průmyslu.

Pokud vás pískový filtr zaujal a máte ohledně tohoto zařízení nějaké dotazy, nevahajte nás kontaktovat. Rádi vám pomůžeme a poradíme.

Původní článek 09. 07. 2019, aktualizován dne 02.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze