Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Odhalte mangan ve vodě 2. část

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
30.06.2020

Začtěte se do druhého pokračování článku věnovanému problematice manganu ve vodě. Jaké jsou účinné metody odstranění manganu a co nabízíme?

Úprava vody je povětšině stále podceňována záležitost. Člověka donutí řešit vzniklé problémy s vodou až varovné signály „v hodině dvanácté“. Zápach ve vodě, zhoršená chuť, poškozené domácí spotřebiče, usazeniny, kal či dokonce zažívací potíže. Proto jsme na našem blogu v předchozím článku poukázali na možná vzácnější, ale stále více vyskytující se problém ve vodě – jde o mangan, který se často spojuje is jiným prvkem, jde konkrétně o železo ve vodě. Na vymezený spouštěč nepříjemností máme řešení a na eshopu dostupná zařízení, která vodu upraví efektivně a včas. Proč je třeba čištění vody z manganu a jaká metoda je vhodná? Čtěte pozorně…

Limitní hodnota

Nařízení vlády ČR č.j. 496/2010 Zz stanovuje hodnoty železa max. 496/2010 Sb. 0,2 mg/l v pitné vodě a manganu Max. 0,05 mg/l v pitné vodě. Překročení mezní hodnoty se považuje za nežádoucí a může způsobit vážné zdravotní problémy a negativně ovlivnit lidský nervový systém. Není těžké uhodnout, že mangan ve vodě postihuje častěji obyvatele venkova, protože se dostává do vody důsledkem rozkladu rostlinných organismů. Do vody snadno vstupuje podzemními toky a rovněž pronikne se speciálními hnojivy na rostliny, jakož i spolu s odpadními vodami továrně a továren.

Odstránenie mangánu z vody

Jak odhalit mangan ve vodě?

Prvním řešením jak odhalit mangan ve vodě je dát si provést rozbor vody . Naším doporučením je právě Kolaudační rozbor vody – jistota, která poskytuje kompletní fyzikální, chemické a mikrobiologické měření vybraných ukazatelů kvality vody. Na základě naměřených hodnot Vám umíme doporučit vhodné zařízení z našeho širokého portfolia produktů.

Zařízení na odmanganování vody

Vodní filtr na železo a mangan AQ 25 z naší nabídky představuje profesionální řešení pro účinné odstranění nadbytečného množství manganu a železa na centrálním přívodu vody v domácnosti. Jedná se o plně automatické zařízení , které zajistí, že úprava vody bude zajištěna v celém vašem objektu. Zároveň zařízení pomáhá ochránit spotřebiče a techniku před korozí, díky čemuž jim zaručí delší životnost a úsporu nákladů spojených s reklamací. Zároveň přispívá k ochraně zdraví celé rodiny, neboť poskytuje čistou vodu bez zápachu, bez skvrn as optimálními hodnotami. Filtrace probíhá bez použití jakýchkoli chemikálií, což je jen dalším plusem zařízení.

AQ BNT zmakcovac

Další zařízení, které doporučujeme:

Druhým, vysoce účinným zařízením je Multifunční filtr na vodu AQ 25 Ecomix 5v1. Jedná se o revoluční zařízení, které je schopno v jednom procesu filtrace odstranit až 5 problémů z vody. Dokáže efektivně odstranit železo, mangan, organické sloučeniny, amonné ionty a pomáhá napravit i tvrdost vody. Vše je zajištěno díky směsi Ecomix 5v1, jejíž všechny části jsou tvořeny z přírodního a syntetického původu, jako je: interní materiál (bojuje proti železu), absorbent (k redukci manganu a železa ve vodě), katex (pomáhá ke změkčení vody), křemičitý písek (má na starosti rovnoměrný tok přes zařízení) a speciální absorbent (snižuje množství organických nečistot). Změkčovač vody Ecomix 5v1 je oblíbený také díky jeho údržbě. Uživatel má na výběr až ze 4 regeneračních módů.

riadiaca hlavica Ecomix

Výhody zařízení na odmanganování vody:

  • - automatický provoz;
  • - samostatná regenerace;
  • - odolný materiál, bránící korozi;
  • - dlouhá životnost;
  • - nižší spotřeba energie.

Naše zařízení charakterizuje nadčasový moderní design, záruka dlouhé životnosti a garance úspory energie a nákladů ve srovnání s konkurenčními produkty. Pokud se nás chcete zeptat jakéhokoli dotazu ohledně změkčovače vody či zařízení na odstranění manganu, neváhejte nás kontaktovat, náš špičkový tým vám rád poradí a pomůže.

Původní článek ze dne 30.06.2020, aktualizován dne 04.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze