Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Výměna zářiče na UV lampě na vodu VIQUA

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
29.04.2021

V pátém videonávodu se dozvíte, jak vyměnit zářič na UV lampě na vodu VIQUA. Celý proces nevyžaduje extra úsilí navíc, postupně Vás provedeme jednotlivými kroky, abyste vše zvládli úspěšně sami. Přejeme Vám příjemné shlédnutí.

Sérii našich pomocných video-návodů doplňuje instruktáž, jejímž prostřednictvím vám ukážeme, jak vyměnit zářič na UV lampě na vodu. Celý proces odprezentujeme na UV lampě kanadského výrobce VIQUA, která patří do kategorie osvědčených a nejprodávanějších produktů při dezinfekci vody od mikroorganismů (jako jsou bakterie, viry, plísně a podobně).

UV zářič

Většina moderních UV zářičů dnes obsahuje LCD displej. Zároveň však jde o opravdu křehký a citlivý produkt, který se při nepřiměřeném zacházení snadno poškodí, proto buďte opravdu opatrní a chcete-li si objednat náhradní UV zářič, doporučujeme vám vybrat si druh dopravy – kurýra. UV záření prostřednictvím UV záření má za úkol nahradit oblíbenou formu dezinfekce za pomoci chlórem. Tato dezinfekce je nechemická a základ spočívá v pozměnění DNA mikroorganismů, díky čemuž se výrazně sníží jejich počet a postupně z vody zcela zmizí.

LCD displej

UV lampa disponuje LCD displejem, který průběžně zobrazuje dobu životnosti zářiče. Zobrazuje se počtem dní, které zůstávají do výměny. U nového zářiče, resp. při novém spuštění je nastaveno 365, jak vidíte ve videu a toto číslo se každým dnem snižuje. Když dojde k nule, spustí se alarm, který vám signalizuje, že je nezbytné UV zářič vyměnit. Alarm lze klidně vypnout stisknutím tlačítka RESET, kdy se posune o 7 dní. Všechny náhradní UV zářiče či náhradní díly naleznete na našem e-shopu as výběrem vám rádi poradíme.

Co potřebujete při výměně UV zářiče?

Výměna zářiče je skutečně rychlý a jednoduchý proces, který nevyžaduje žádné speciální nástroje ani sílu. Potřebujete zejména rukavice, UV lampu, přívod vody a přívod elektrické energie. Připomínáme, že aby byla zajištěna 100% dezinfekce, musí být UV zářič vyměněn každých 9000 hodin (přibližně jeden rok).

Postup výměny

  1. Jako první odpojte UV lampu z přívodu vody. Zároveň, je třeba odpustit vodu z kteréhokoli vodovodního kohoutku v objektu tak, abyste odtlakovali systém UV lampy. Tímto zabezpečíte, aby voda při manipulaci s UV lampou nikam nevytekla.
  2. V dalším kroku, je třeba odpojit UV lampu z přívodu elektrické energie a počkat asi 5 až 10 minut, protože zářič uvnitř může být horký. Za tuto dobu si připravte čisté pracovní rukavice, aby se předešlo jakémukoli znečištění.
  3. Jak vidíte ve videu, na bočních stranách jsou umístěny plastové zarážky, které je třeba zmáčknout a zatáhnout. Odpojíte konektor a vyjmete starý zářič. Při odpojování konektoru neotáčejte lampou, postačí ji jen vytáhnout.
  4. Na místo starého zářiče opatrně vložíte nový a zapojíte do konektoru. Následně, se ujistěte, že nový zářič je připojen správně.
  5. Před samotným zapojením UV lampy do přívodu elektrické energie je třeba systém resetovat. Na boční straně UV lampy stisknete tlačítko RESET a po dobu, kdy držíte tlačítko, zapojte UV lampu do přívodu elektrické energie. Tlačítko pusťte po zaznění tónu. UV lampa byla resetována a na displeji se opětovně zobrazí číslo 365, které indikuje další rok do výměny zářiče.
  6. Jako poslední otevřete přívod vody, čímž je proces výměny UV zářiče ukončen. Máte hotovo!
  7. Spolu s výměnou zářiče doporučujeme vyměnit i těsnící kroužky na quartzové trubici , které jsou v balení spolu s novým zářičem. V rámci pravidelného servisu je třeba také zkontrolovat stav quartzové trubice, která může být vlivem tvrdé vody zanesena od vodního kamene. Trubici stačí opatrně vyjmout a vyčistit z vnější strany pomocí octa.

Na jakékoli dotazy, související s výměnou zářiče či se servisem UV lampy, vám ochotně odpovíme. Kontaktovat nás můžete prostřednictvím e-mailu, telefonicky nebo formou online chatu na naší stránce, vpravo dole. Nezapomeňte si prohlédnout i další videa na našem Youtube kanálu , která upevní vaše praktické dovednosti.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze