Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Jak na změkčovač vody?

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
16.10.2021

Dnes máme na trhu velké množství různých typů a druhů změkčovačů vody. V nabízeném článku bychom vám chtěli přinést užitečné typy a triky, jak si vybrat ze široké nabídky zařízení ten nejvhodnější změkčovač na vodu ...

Co je největší problém v domácnostech? Pokud zaznamenáváte bílý povlak ve své rychlovarné konvici, nebo se vám neobvykle přehřívá bojler na vodu, nebo máte často zanesené vodovodní potrubí, víte co to způsobuje? Nejčastěji se jedná o problém, který nese název vodní kámen. Ten vzniká všude tam, kde teče tvrdá voda. Tedy voda, která mě v sobě zvýšené množství minerálních látek, jako je například vápník. Vodní kámen, ve většině případů, ničí a zkracuje životnost elektrospotřebičů, vodovodního potrubí a podobně. Jak se však před ním můžeme chránit a můžeme jej úspěšně eliminovat? Nejvhodnější je používat změkčovače vody.

Jak funguje změkčovač vody?

Jde o speciální zařízení, jehož výsledek činnosti je dokonalá úprava vody, prostřednictvím snížení tvrdosti vody. Tedy jde o redukci molekul vápenatých a hořečnatých iontů díky jejich nahrazení ionty sodíku. Kvalita vody a mineralizace však zůstává zachována. Nejvhodnější je zařízení instalovat na hlavní přívod vody. Účinnost změkčovače víte ověřit prostřednictvím měření výstupní tvrdosti vody, na které slouží zařízení, které najdete pod názvem měřič tvrdosti vody nebo i tester na tvrdost vody. 

Na co dbát při výběru změkčovače?

1. bod: kontrola tvrdosti vody

V první řadě jde o zkontrolování a přeměření hodnot tvrdosti vaší vody. V našem eshopu naleznete vše co k tomu potřebujete. Buď jde o testovací pásky, které jsou charakteristické jednoduchým použitím nebo jsou to kapky měření tvrdosti vody. Kapky zjišťují obsah rozpuštěného vápníku a hořčíku ve vodě a spíše je doporučujeme využívat při zjišťování účinnosti změkčovačů vody. Pokud chcete mít 100 % jistotu, že naměřené hodnoty tvrdosti jsou správné, nabízíme vám měření tvrdosti vody a obhlídku zdarma.

2. bod: zjistit jak velká je spotřeba vody ve vaší domácnosti

Za druhé je třeba zkontrolovat jaká spotřeba vody je ve vaší domácnosti. Zde je třeba dívat na 2 základní faktory, a to je, jak je velká spotřeba vody za den a druhý faktor je jaká může být maximální nárazová spotřeba. Tedy jaké největší množství vody spotřebuje objekt najednou. Hodnota spotřeby vody závisí také na množství osob, které v domácnosti žijí.

3. bod: správně zvolená místnost

V první řadě je vhodné zjistit velikost místnosti, do které chcete změkčovač vody instalovat. Dnes má většina domácnosti problém s velikostí prostoru, kde chtějí změkčovač umístit. Nejčastěji používanými bytovými změkčovači jsou přístroje maiCat. Druhá varianta je využití změkčovačů vody typu wall, které stačí jen připevnit na zeď.

Rovněž je důležité, aby v dané místnosti byl vyřešen přívod elektřiny (i když u manuálních se spotřeba elektrické energie nevyžaduje) a také odpad tak, aby byla umožněna regenerace změkčovače. Zároveň se doporučuje, aby v dané místnosti bylo sucho a změkčovač by neměl přicházet do kontaktu s extrémním chladem či mrazem. Důležitou podmínkou je také funkční odpad.

4. bod: vyberte správný typ změkčovače vody

Dnes máte na výběr velké množství změkčovačů vody. Přes magnetické změkčovače, které se umisťují na vodovodní potrubí. Tyto změkčovače jsou však složité pro správné upevnění. Pro co nejlepší výsledný efekt je zapotřebí dostatečně silný proud vody. Známe také elektromagnetické změkčovače, jejichž základní účinek spočívá v rozbití struktury vody díky působení elektromagnetického pole. Voda u tohoto druhu změkčovačů nezměkne v pravém smyslu, jen se změní její struktura. My ovšem doporučujeme instalaci katexového změkčovače vody. Ty pracují na principu výměny iontů díky katexovému filtru. Ten obsahuje změkčovací pryskyřici, která zachycuje kationty hořčíku a vápníku a nahradí je bezpečnějším sodíkem. V naší nabídce naleznete také katalytické změkčovače vody, které nesnižují samotnou tvrdost vody, jen zabraňují usazování minerálních látek, díky čemuž blokují vznik vodního kamene.

5. bod: technické parametry změkčovače vody

Záleží jen na zákazníkovi, jaké funkce požaduje od svého změkčovače vody. Důležité je popřemýšlet jestli chcete manuální nebo plně automatický změkčovač vody. U manuálních nepotřebujete využívat elektrickou energii. Plně automatické změkčovače vody, jsou zase jednoduché na údržbu, stačí jen pravidelně dosypávat tabletovanou sůl. Chcete-li ušetřit co nejvíce, doporučujeme vám sáhnout po multifunkčních filtrech na vodu značky Ecomix. Zbavte se více problémů, jako je změkčení vody, odstranění železa, manganu, amonných iontů a zároveň organicky očistěte vodu použitím jen jednoho přístroje.

Dnes už žijeme ve smart domácnostech, a také výroba změkčovačů vody nezaostává. Změkčovače vody značky Ecowater, jsou vybaveny technologií WiFi, což znamená, že umíte sledovat technický stav vašeho systému a vidíte i spotřebu vody na svém smartphonu či tabletu. Mimo jiné v aplikaci naleznete i informace o harmonogramu cyklů, množství vody, která je dostupná v zařízení udávaná v litrech či počet dní, které zůstávají do úplného vyprázdnění nádrže se solí. Pokud nepreferujete využívání aplikací, umíte si nastavit i zasílání informačních SMS zpráv či emailu, to lze zajistit díky moderní techologii Hydrolink plus.

V dané instruktáži můžete vidět, že svépomocné namontování změkčovačů vody není až tak náročné. Pokud máte ještě jiné dotazy nebo se neumíte rozhodnout, který změkčovač vody je pro vás ten správný neváhejte nás kontaktovat. Náš školený personál vám rád poradí a pomůže.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze