Kategorie
 
 
 
CZ bocny banner 428x667
CHCETE PORADIT?
 
 
Měření tvrdosti ZDARMA
 
 
 
 

Montáž ventilu bypass na změkčovač vody

Vodní vlog
Napsal Čistá Voda
17.08.2020

Třetí instruktážní video zaměřené na instalaci bypass ventilu na změkčovač vody. Krok po kroku vás provedeme montáží obtokového ventilu bypass a Logix hlavice. Sledujte náš Youtube...

Ve třetím instruktážním videu je ukázána instalace bypass ventilu na změkčovač vody. Náš Youtube kanál nabízí také manuál ke svépomocné montáži změkčovače vody pomocí instalačního kitu.

K čemu slouží obtokový ventil bypass?

Obtokový ventil bypass funguje jako obyčejný přepouštěcí ventil. Prostřednictvím bypassu si umíte nastavit jaká tvrdost by měla být na výstupu změkčovače.

Potřebujete tvrdší vodu?

Žádný problém! Pokud voda ve vaší domácnosti je měkká a máte zájem o tvrdší vodu, pomocí bypass ventilu se přimíchá určité množství neupravené vody ze vstupu do proudu již změkčené vody na výstupu. Tím se reguluje hodnota tvrdosti vody na výstupu, kterou si umíte přeměřit i sami, prostřednictvím kapek pro měření tvrdosti vody. Nebo si můžete vyzkoušet pořídit i proužky pro měření tvrdosti vody . Výběr necháme na vás.

Postup montáže - Logix hlavice

Před zahájením jakékoli montáže si jako první zkontrolujte obsah balení. Následně vezmeme 3 těsnění, potřeme je přibaleným mazivem a podle velikosti vložíme do otvorů na bypassu (2 jsou větší a jedno menší). Těsnění vložíme na vývody z hlavice a následně bypass zatlačíme k hlavici na doraz. Pomocí čtyř přiložených šroubů jej sešroubujeme spolu s maticemi. Vezmeme mosaznou redukci a vložíme ji do plastové spojky. Na závěr, vložíme těsnění a zašroubujeme na bypass.

Montáž bypass zmäkčovač vody

Montáž BNT hlavice

Zkontrolujeme, zda jsou správně nasazeny gumičky a potřeme je mazivem. Bypass zatlačíme stranou, kde jsou gumičky. Přiloženými svorkami ho připevníme k hlavici a zašroubujeme z obou stran. Šroubení připevníme tak, že vytáhneme červené pojistky, gumičky potřeme mazivem a zatlačíme je, aby zapadly do bypassu a pojistky vrátíme zpět. Nakonec vložíme snímač průtoku.

V případě jakýchkoliv nejasností kontaktujte náš zákaznický servis . Naši odborní poradci jsou Vám k dispozici a ochotně reagují na dotazy. Nezapomeňte si prohlédnout i další videa z našeho Youtube videokála. Věříme, že po jejich shlédnutí zvládnete montáž či údržbu filtračního zařízení svépomocí, vlastním tempem a bez zbytečných potíží.

Původní článek 17. 08. 2020, aktualizován dne 06.01.2022.

 
 
Kontaktujte nás:
nebo
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze