13.11.2015 15:15

Proč je reverzní osmóza nejlepší filtr na vodu?


Pohár pitnej vodyReverzní osmóza je moderní a zároveň nejúčinnější způsob filtrace vody, jejíž výsledkem je čerstvá a čistá voda, čili taková, která se asi před čtyřmi miliardami let v podobě meteoritů dostala na planetu Zem. Její chemické složení tehdy, ale i dnes, je H2O. Na rozdíl od dávné minulosti, současná voda je kontaminovaná vším, čím prochází v podobě povrchových či spodních vod. Všechno to, co se do ní dostalo během tohoto dlouhého období, by tam však nemělo být. Její původní chemické složení je totiž nejideálnější na to, aby v lidském těle zajišťovala všechny biochemické, zdravý život podmiňující pochody. Pokud si totiž uvědomíme pouze tu skutečnost, že například červená krvinka obsahuje 91% vody, a její úkoly jsou transport kyslíku z plic ke tkáním a orgánům, sběr CO2 z tkání a jeho přenos do plic, rozvoz živin z trávicí soustavy ke tkáním, sběr odpadních látek metabolismu a jejich transport do ledvin, rozvoz hormonů, vitamínů a dalších důležitých látek, rozvoz tepla z tepelného jádra po těle, udržování stálých osmotických poměrů v organismu, udržování stálého pH vnitřního prostředí, obrana před cizorodými organismy a látkami (imunitní funkce), tak by voda, kterou v sobě obsahuje, neměla být již ničím kontaminovaná.

Chápme to (samozřejmě, že velmi zjednodušeně) například i takto: Přirovnejme si červenou krvinku k autobusu. Pokud je prázdný, může do něj nastoupit sto lidí, pokud je již však do poloviny naplněn, nastoupí jen padesát. Pokud je tedy voda v červené krvinky "obsazená" například chlorem, těžkými kovy, dusičnany, dusitany, bakteriemi a pod., Může do ní nastoupit jen tolik kyslíku a výživných látek, které se ještě vejdou. Červená krvinka proto nemůže rozvádět k buňkám dostatek živin, jakož i kyslíku. Výsledek? Tělo postupně chátrá, rychleji stárne, začne se snižovat jeho imunitní systém a časem nastupují "civilizační" onemocnění. A čím déle to trvá, tím mohou být onemocnění závažnější a závažnější. A to ještě nemluvíme o toxicitě těchto látek.

Princíp reverznej osmózy

Jak funguje filtrování vody reverzní osmózou?

Proto vědci v NASA (USA) vymysleli způsob filtrování vody reverzní osmózou, která je založena na filtraci vody přes velmi maličké póry tenkovrstvých kompozitních membrán. Póry odstraní takové mikro-částečky, které nedosahují velikost ani 1 nanometru, čímž zajistí průchod jen velmi malým, čili jen čistým molekulám vody. Reverzní osmóza takto odstraní z ledajaké vody například nebezpečný chlor (bojový plyn Yperit i Sarin je také na bázi chloru), další organické a anorganické znečištění, jako chloroform, PCB, pesticidy, hormony, azbest, olovo, rtuť, chrom, kadmium, měď, baryum, sodík, draslík, anorganický vápník, fluoridy, dusitany a dusičnany, cysty, bakterie a viry, antibiotika, anabolika, antikoncepci, které vážně ohrožují lidské zdraví.

Kde všude se technologie filtrování vody reverzní osmózou používa? 

Reverzná osmóza AQUAtip® 5000M PRO

 - při výrobě léků ve farmaceutickém průmyslu,
- v kosmetickém průmyslu,
- v nemocnicích při dialyzovaní pacientů,
- v laboratořích,
- v potravinářském průmyslu při várobě nápojů (například firma Coca-Cola začala používat při výrobě nápojů vodu upravenou reverzní osmózou).
 
Osmotická voda je filtrovaná voda, která neobsahuje žádný vodní kámen a proto se také používá v saunách, při chemickém čištění, žehlení, v myčkách aut, při výrobě nátěrových hmot a pod. Ale co je nejdůležitější zdůraznit, jen reverzní osmózou lidé získávají zcela přirozeným způsobem, bez přídavku chemických látek, křišťálově čistou, zdravou vodu. 

Princip reverzní osmózy:

Prečo je dôležité používať reverznú osmózu

Osmóza je přirozený proces probíhající v lidských buňkách, pomocí kterého se vyživují a který jim umožňuje, aby jejich polopropustnou membránou (semipermabilnou) procházely pro ně užitečné výživné látky. Voda s vysokou koncentrací soli a jiných látek pod tlakem prochází membránou, kde se zbavuje všech rozpuštěných látek, výsledkem je čistá voda, čili voda zbavená kontaminantů.

Optimální pH vody velmi přesně upravují všechny přístroje reverzní osmózy. Právě kyselé prostředí lidského těla, které způsobují jisté druhy potravin, se podílí i na výskytu některých druhů onemocnění člověka na rakovinu. Pokud bychom zjednodušili tento poměr, člověk by měl mít v sobě 20% kyselého a 80% zásaditého prostředí v jeho buněčném a mezibuněčném prostoru. A to se dá dosáhnout zejména spojením pitného režimu vody upravené reverzní osmózou a vhodnými potravinami.

Straší vás osteoporózou?

Je to vymyšlená fáma, která nikdy nebyla vědecky prokázána. Pokud by lékaři měli ženy upozorňovat právě na toto onemocnění, měli by jim více připomínat, že existují dvě podoby vápníku, dobrý nebo organický a špatný nebo anorganický, který se jen těžko vstřebává do kostí (cca 10-12%). Ukládá se však v celém lidském těle. Pokud tělu chybí vápník, začne si ho "vytahovat" z kostí či zubů. Jedna z hlavních příčin deficitu vápníku je i nadměrná konzumace cukrů a výrobků, které je obsahují. Je všeobecně známo, že maso se skládá z bílkovin, ty z aminokyselin a tuk z glycerolu a mastných kyselin a právě toto velké překyselení, cukr, živočišné tuky, při trávení vyvolávají produkci škodlivých kyselin (mléčná, šťavelová, močová a jiné) a právě soli vápníku je musí neutralizovat, aby uchránili organismus před otravou. To pak znamená, že čím více konzumujeme například masa, sladkosti, tím méně začínáme (postupně ve stáří) mít vápníku v kostech. Pokud byste chtěli mít denní příjem vápníku (ale jen anorganického, z vody), tak byste museli vypít až 74 litrů vody. Přičemž stačí konzumovat potraviny bohaté na přírodní, čili organický vápník. Takže, ne voda upravená reverzní osmózou ženám ubližuje, právě naopak. Ti, kteří to tvrdí, se dopouštějí šíření nepravdivých a zavádějících informací ohrožujících zdraví až životy lidí. Vápník, který vám nezanese cévy, ledviny, ale bude jen doplňovat jeho potřebné množství zejména v kostech a v zubech.

Mezi ovplivnitelné faktory osteoporózy patří:
- výživové vlivy,
- nízký příjem vápniku a fosfátů,
- vysoký příjem bílkovin (zejména živočíšných - maso),
- nadměrné požívání (abúzus) alkoholu, kávy, nikotinu, anorexie,
- nedostatečná pohybová aktivita,
- nedostatečné vystavování se slunečnímu záření,
- léčba některými léky (kortikoidy, metotrexát, hormony štítné žľázy, heparín, antiepileptika, protikřečové preparáty...),
- vysoký příjem cukrů... 

Pokud Vás zaujaly předchozí fakta, prohlédněte si naši nabídku, popřípadě nás neváhejte kontaktovat ať už mailem nebo telefonicky. Rádi vám poradíme, ať už s úpravou vody reverzní osmózou, jak vybrat vhodný filtr na vodu nebo centrální úpravou vody ve vašem bytě, domě nebo jiném objektu. Nezapomínejte, že na Slovensku a v Česku pomáháme lidem už více než 13 let a máme přes 20 000 klientů, kterým jsme v mnoha případech opravdu nepomohly jen s úpravou vody, ale také s jejich zdravotními problémy.

Kontakt - Cista Voda

Posted by

Čistá Voda

Ďalšie články

awblog/filtracna-kanvica-na-vodu.jpg

Pro lidi, kteří hledají nízkonákladovou filtraci vody pro svou domácnost, jsou ideální volbou filtrační konvice na vodu. Aktivní uhlí uvnitř filtru na sebe dokáže navázat škodliviny nacházející se ve vodě, zároveň zvyšuje její kvalitu a zlepšuje chuť pitné vody. Více o výhodách použití filtrační konvice se dočtete v článku.

Číst více
awblog/cista-pitna-voda-filter-s-aktivnym-uhlim.png

Co si představujete pod pojmem čistá pitná voda? My nazýváme čistou a zdravou vodu takovou, která neobsahuje žádné škodlivé látky, a tak může v lidském těle plnit všechny důležité úkoly, pro které je určena. Vynikajícím pomocníkem v boji za čistou vodu je aktivní uhlí, které vám pomůže zbavit ji znečišťujících látek a navíc získáte vodu s výbornou chutí.

Číst více
awblog/kolko-vody-je-potrebnej-na-vyrobu-potravin-clanok.jpg

Uvažovali jste někdy o tom, kolik vody je spotřebováno nebo kontaminováno při výrobě běžných potravin a produktů, jako je čaj, rýže, chléb nebo čokoláda? V článku se také dozvíte, kolik vody potřebujete k výrobě jedné kávy, kterou vypijete spolu s přečtením tohoto článku.

Číst více